Arseon Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 Witam zastanawiam się jakie są różnice w tych cewkach potrzebuję sprzętu na szybki rekonesans na drobnicę kolorową na pola VW poleca H 18,75DD w Vikingu nie mogą wyjść z zachwytu nad wysokoczęstotliwościówką eliptyczną jakie są miedzy nimi różnice która w jakich warunkach lepiej się spisuje
VanWorden Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Elipsa jest bardziej czuła na mini drobnicę (w Prospectingu w ogóle wymiata) ale z tą 10ką owalną DD masz nieco większy zasięg na monety etc. Odniosłem też wrażenie, że 10ka jest bardziej stabilna, dzięki czemu sprzęt można bardziej podkręcić. Z drugiej jednak strony wszystko zależy od Twojego terenu i tego czy będziesz dokupował snajperkę. Jeśli nie to warto kupić elipsę bo z racji swojego kształtu jest o wiele lepsza w zaśmieconym terenie i w pewnym sensie zastępuje snajperkę.PozdrawiamVW
C.K. Dezerter Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Miałem ten sam problem i wybrałem elipsę. Na pierwszy wypad specjalnie wybrałem się na przekopane i dosyć zaśmiecone pole. Elipsa sprawdziła się w 100% - pracowała bardzo stabilnie i sporo nią jeszcze wyciągnąłem.
C.K. Dezerter Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 Dodam, że ta cewka stanowi idealne dopełnienie do standardowej cewki 7,5 kHz. Taki duet to już nie przelewki :)
Arseon Napisano 28 Marzec 2009 Autor Napisano 28 Marzec 2009 No dobra mam już X70 ze standardową 7,5 kHz DD oraz dodatkowo 3 kHz , byłem już 2 razy monety kosi jak kosiarka trawę lepiej od gti 2500 , teren u nas średnio zaśmiecony czy jest sens żeby dokupować H 18,75 kHz DD owalną lub eliptyczną skoro M 7,5 kHz DD jest także efektywna ,czuła i bardzo stabilna ?czy są jeszcze jakieś zalety H 18,75 DD ponad M 7,5 DD oprócz lepszej wybiórczości w zaśmieconym i lepszej czułości na drobniejsze ? może jest jeszcze szybsza w reakcji ?C.K.Dezerter piszesz o duecie M 7,5 kHz i H 18,75 elipsy zabierasz obydwie i najpierw jedziesz 7,5 a potem doczyszczasz to samo pole 18,75 ? to mogło by mieć senspozdro>
VanWorden Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 Arseon - przyda się snajperka a elipsa od biedy może za nią robić;) Racja jednak, że standardowa jest bardzo stabilna.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.