ostwid Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 a tautaj kilka zdjęć o wyposazeniu sapera z ksiązki, tylko nie pamiętam tytułu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 i kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Chłopaki a możemy powrócic do tematu z tym pokrowcem , czy ktos może coś ma bo juz zaczynam się załamywać:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 ...tylko nie pamiętam tytułu..."“Uniforms and Traditions of the German Army 1933-1945 Vol. 3” John R. Angolia and Adolf Schlicht Co zaś się tyczy pokrowca to ja więcej nie mam - sprzętem saperskim WH się nie interesuję, a to co mogę udostępnić znalazłem, że tak powiem przypadkowo.PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 He, teraz to i ja widzę różnice. Niestety, kilka lat temu nie miałem dstępu do takich źródeł. Teraz widać, że to w sumie kiszka".Jedno z czym trafiłem, to sposób zawieszenia na pasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Niestety sposob zawieszenia na pasie tez byl inny niz w Twoim pokrowcu Steiner. Karabinczyk owszem byl, ale zaczepialo sie go do noszonej osobno na pasie skorzanej lezki /cos jak bojowka/ z trojkatnym d-ringiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 Sanitater mówi o takim czymś steiner7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 19 Marzec 2009 Autor Share Napisano 19 Marzec 2009 sanitater czy mógłbyś mi pomóc z tym pokrowcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Czyli totalna kiszka".Niniejszym przedmiot odchodzi do lamusa", mogę go przekazać do Muzeum Początków Reko:-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 19 Marzec 2009 Share Napisano 19 Marzec 2009 Nie myli sie tylko ten co nic nie robi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Przeglądając jakąś publikację zwróciłem uwagę na to zdjątko, od razu przypomniał mi się ten wątek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Zbliżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Fajnie, ale tam widac stylisko chyba od lopaty oraz czesc noszy - ktora kolega chyba wzial za pokrowiec. To taki prostokatny kawalek materialu z oczkiem do przewleczenia sznurka - w niemieckich noszach mocowalo sie tym rannego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Znaczy się takie coś? Ano może, tak ładnie wybrzuszone było że zadziałała autosugestia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.