ColdDemons Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Cibola nie ma rozróżniania dźwiękowego. Jest to po prostu zbędne! :)
Raned Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Jedynym produkowanym Tesoro z identyfikacją tonową (oprócz dyskryminacji za pomocą potencjometru) jest Golden uMAX - 4 tony w zależności od przewodności + piąty dźwięk dzwonka dla płytkich większych przedmiotów.Cibola ma dyskryminację, której poziom ustawiamy za pomocą potencjometru. Zawsze powtarzam, że dobre ucho doświadczonego poszukiwacza wysłyszy wiele różnic w dźwięku przy użyciu dobrych słuchawek.
tominml Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 cibolka...jezeli masz dobre ucho..pokaze ci co jest pod cewka
samulb Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Raned, napisz więcej o dzwiękach Ciboli bo mnie to zainteresowało. Rozumiem że ma jeden ton? W takim razie jakim on podlega zmianom aby odróżniać co mamy namierzone.
Raned Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Dyskryminacja za pomocą pokrętła potencjometru. Odrzucasz zbędne śmieci, z lewej strony szeregu przewodności takie jak drobne ferromagnetyczne, folia aluminiowa, kapsle od piwa i kopiesz wszystkie metale kolorowe (oprócz drobnej folii aluminiowej) i większe ferromagnetyczne o kształtach zwartych takie jak kule armatnie, hełmy itp. Użytkownik decyduje ile odrzucać.Ton jest jeden, ale są niuanse, które w miarę poznawania wykrywacza pomagają dodatkowo w podejmowaniu decyzji: kopać czy nie kopać.
VanWorden Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Warto jeszcze raz podkreślić, że niezwykle ważne są dobre słuchawki. Bez tego nie da się wychwycić owych niuansów.PozdrawiamVW
szuflanos Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Pytanko- jeżeli słuchawki mają przełącznik mono-stereo to jak lepiej przełączyć w Ciboli ??? czy są w ogóle jakieś słyszalne różnice pomiędzy tymi przełączeniami ?
Raned Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 Stereo. Nie wiem czy mono będzie wogóle działało, czy tylko na jedno ucho, bo nie mam takich słuchawek akurat pod ręką.
VanWorden Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 U mnie na mono w Jolly Rogerach w ogóle nie działa.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.