pepe Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 wczoraj przeglądałem w księgarnii ksiązke ( nowość ), a w zasadzie albumu Eugeniusza Cezarego Króla i Danuty Jackiewicz pt. W obiektywie wrogaNiemieccy fotoreporterzy w okupowanej Warszawie 1939–45" i niespodzianka na jedenj z ostatnich stron widze piekną fotografie rozbitego hanomaga z białoczerwona szachownica ..Rewelacja !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 powszechnie znane;] tak jak i zdobyte pantery i hetzerhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Szary_Wilk_(transporter_opancerzony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 Czy wrak rozbitego hanomaga przed Uniwersytetem ( chyba, juz nie pamietam opisu )z szachownica na burcie i numerem 101 ( chyba )oraz dorabianym dachem.. jest powszechnie znany ..hm..jak mozesz załaczyc zdjecie , chętnie jeszcze raz obejrze..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Nie wiem czy nie namieszam, ale to nie przypadkiem ten?fot.: allegro.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Chyba to jednak 250... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 Bjar, zamiesciłes skan fotki której oryginału jestem w posiadaniu..:)I moge stwierdzic ( bo to zdjecie krazy na róznych forach ) jest to 250-tka rozbita w miescie Poznaniu w 1945 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satron1200 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Witam . Zdjęcie troszke oklepane" wykonane przed pałacami : Saskim i Bruchla , po upadku powstania . Obydwa pałace zostały wysadzone w w grudniu 1944 roku . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 O.K. dzięki za wyjaśnienie Pepe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe Napisano 11 Marzec 2009 Autor Share Napisano 11 Marzec 2009 Satron, O własnie o to mi chodziło, dzieki. Kiedys to widziałem ale mało wyraźne - a teraz w albumie, jest okej ..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.