Skocz do zawartości
  • 0

klamra Pruska ?

huk 100

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeszcze dodam że nawet wymiar by się zgadzał co do milimetra,bo chociaż mój element ma w tej chwili 41mm,ale jest dosyc mocno wypukły i gdybym chciał go nakleic na klamrę to trzeba by było go trochę spłaszczyc żeby lepiej na niej się prezentował,stąd u ciebie jest 45mm.
Napisano
http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/skanuj0005_copy1.jpg daj fotki tej klamry z boków aby było widać środek na awersie ! i pamiętaj zawsze daj fotki swoich fantów !nie czyichś !
Napisano
raz fakt trafiłeś Kijowa z klamrą od Ruskich -ale ty masz już jakieś obsesje jak pamiętam Karpika atakowałeś o łyżki chyba jak dobrze pamiętam i jeszcze coś było nie chcę mi sie teraz szukać heheheheh
Napisano

To znalezisko kolegi, wygląda na identyczne. Niestety nie mam fotki rewersu, ale z tego, co pamiętam nie było na tym dekielku śladu po lutowaniu, chyba były resztki słupka albo drucika. Chociaż wyszło rzeczywiście na pruskich pozycjach.

Napisano
Jacek.Ant.może i tak ale ja swojej nie prostowałem -ale sam zwróciłeś uwagę że jest sprężysta -prawda ? to jaką role miała by pełnić przy lampie ?kuknij na swojego priva -pozdro :):)
Napisano
jeżeli zobaczę lampę to sobie odpuszczałem przejrzałem u wczesnych producentów lampa i na razie ni nie trafiłem -pozdro
Napisano

Porównaj herb z klamry z tym elementem(śr.41mm),wyglądają na identyczne.Dodam że swój fragment wymontowałem z pogiętej lampy naftowej(z fragmentu nazywanego bodajże brenner,nie jestem specem od lamp),wygląda że ta klamra to podróbka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie