brunogd Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 Witam , kupiłem nowego garretta ace 250 mam pytanie odnośnie dziwnego dzięwku - szumu który słyszalny jest po włączeniu wykrywacza po wyciągnięciu wtyczki od cewki dzwięk znika czy to normalny dzwięk kanarka? czy może jakaś wada pozdrawiam , czekam na odpowiedz .
KRANIK Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 u mnie nic takiego nie słychać,ale proponuję nie wyjmować wtyczki przy włączonym kanarku,ale ten szum jest cały czas czy pojawia się przy włączeniu kanarka?
brunogd Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 Witam ponownie . szum , dzwięk cichy ale słyszalny jest cały czas gdy wykrywacz jest włączony . Wykrywacz działa normalnie zauważyłem że znika gdy wyciągam wtyczke od sondy po włożeniu jej z powrotem powraca .
KRANIK Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 no to coś nie tak, u mnie jest głucha cisza nic nie szumi!a masz gwarancję?
magius28 Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Miałem z kanarkiem podobny problem w moim przypadku okazało się, że nie dokładnie przylutowano kabel głośnika (luźne żyły przewodu) po dolutowaniu problem znikł. Jeśli masz nowy sprzęcik to nie polecam samemu grzebać, a raczej oddać na gwarancję.
desmo_sm Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 To nie jest wada. Już kiedyś pytałem o to samo jak kupiłem swojego ACE, taki cichutki jakby piszczący czy cos dzwięk przez cały czas to przetwornik wysokiej częstotliwosci tak ma być to norma. Poczytaj na tym forum może znajdziesz mojego posta.
magius28 Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 desmo co innego pisk, co innego szum to po pierwsze primo, po drugie secundo dziwne że w twoim kanarku słychać przetwornik, w żadnej 250 z jaką miałem styczność (było ich parę)żadnego pisku ani szumu słychać nie było.pozdro
brunogd Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi ,podejrzewam że ten wysoki ton dzwięku który ledwo co słycać ale jest to jak napisał desmo_sm to przetworwnik chciałem sie tylko upewnić że nie jestem sam z takim przypadkiem dzieki pozdro .
piotr777 Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 ja mam ACE150 tez słyszę taki dzwięk to jest normalne potwierdzam co napisał desmo_sm (:
samulb Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 U mnie też słychać, myślałem że chodzi o jakiś mocny szum ale jeśli wysokie ledwie słyszalne piiiii.., to zdecydowanie praca elektroniki. Najlepiej słychać to gdy włożymy samą przejściówkę na mały jack bez słuchawek ale i tak trzeba się wsłuchać.
magius28 Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 To chyba w takim razie muszę się przejść do laryngologa :)) pozdro dla wszystkich kanarkowiczów :))
krycholec93 Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Witam ja tak mam z ace 150 ale to normalne moim zdaniem.
mosin75 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 dwa garety ace 250 moich kumpli tez tak piszcza,mysle ze ten typ tak ma ...ale powiem szczerze ze moze troszke draznic..chodzilem z garetem jeden dzien i mialem dosc....:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.