algor Napisano 8 Marzec 2009 Autor Napisano 8 Marzec 2009 Witam, od razu mówię , że nie chcę tej monety sprzedać. Chcę tylko znać jej orientacyjną wartość bo wydaję mi się że jest w ładnym stanie, szkoda tylko że nierówno wybita :/ Szukałem na allegro ale nie znalazłem ani jednej takiej sztuki. Jeśli ktoś ma Krauzego 1701-1800 to niech da wycenę w $.
POMORZANY Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 WitamZa 10 PLN kupię każdą ilość.Polecam stronę WCN-u.Pozdrawiam
Raned Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Wg. Parchimowicza w III stanie 160 zł, w IV 70 zł i sądzę, że ta druga kwota jest realistyczna.
POMORZANY Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 WitamPełna 3, a za tym 160 PLN jest bliższe prawdy.Pozdrawiam
Raned Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Mogą być problemy z czyszczeniem więc może coś pomiędzy tymi kwotami.
algor Napisano 9 Marzec 2009 Autor Napisano 9 Marzec 2009 Dzięki POMORZANY za link do wcn, naprawdę fajna stronka. Diago, chciałbym wiedzieć skąd ty wziąłeś te 10 zł... Jeśli chodzi o czyszczenie to przetarłem oliwką i monetka wypiękniała a patynka fajnie się błyszczy. To ,że na allegro nie ma ani jednego takiego trojaka też chyba o czymś świadczy. Mam na przykład orta z tego samego roku, na allegro jest ich chyba z 10.
POMORZANY Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Dobre spostrzeżenie, trojaki koronne Augusta III są rzadkimi niedocenianymi monetami.Pozdrawiam
domini Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Pytanie.Czy ta moneta jest wykonana ze srebra??Bo wiem ze były też takie (niestety teraz nie znalazłem w sieci) wykonane z miedzi, widziałem to kiedyś w jakimś katalogu, na pewno różnił się od srebrnego gabarytem był zdecydowanie większy, ma ktoś może jakieś informacje na temat miedzianych trojaków Augusta III?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.