Skocz do zawartości

Whites MXT i MINELAB QUATTRO MP

panzerkris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Wiosna idzie i chce na nowy sezon kupić nowa wykrywke. Zastanawiałem sie nad tymi 2 modelami. Poszukuje czegoś bardziej uniwersalnego z przewagą na kolor. Zaznacze że przesiadam sie z ACE 250, a na militarke mam oddzielny sprzet.

Pzdr
Napisano
Co do MXT myślę że poniższy link powinien wiele o nim powiedzieć,według mnie wiele dobrego :))

http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=644446#744003
Napisano
Dzieki kolego. Juz ten post wcześniej studiowałem.
Słyszałem ze wieloczestotliwosciowe wykrywki sa lepsze. Czy z powodu braku tej opcji w MXT (pracuje tylko na 14khz) nie jest gorszy od Qatro MP?
Może moje pytania wydaja sie banalne, ale wiekszośc z moich znajomych lata własnie z ACE 250 juz dobrych kilka lat i nie mam porównania do innych sprzetów. Mam nadzieje ze różnica nie jest tylko w kasie, ale i w wynikach w terenie...
Napisano
Czy wieloczęstotliwościowce są lepsze?Na to pytanie chyba nie da się jednoznacznie odpowiedzieć,kwestia kto co rozumie po przez pojęcie lepsze i czego oczekuje od sprzętu.MXT pracuje tylko i aż na 14kh owa częstotliwość w moim przekonaniu czyni z niego bardzo czułego monetkowca.Z racji posiadania jednej częstotliwości jest znacznie szybszy od wieloczęstotliwościowców (da się nim wyeksplorować większy obszar w krótszym czasie).Zdecydowanie różnica nie jest tylko w kasie ale na pewno na plusie zyskasz czułość,głębokość,sposób dyskryminacji(w przypadku MXT mikserek),lepsza możliwość identyfikacji oczywiście w porównaniu do ACE 250.

Pozdro.
Napisano
Dzieki za info. Generalnie nastawiam sie na pola ale czasem i do lasu wyskocze.
Jezeli chodzi o czestotliwośc to jest to opinia kolegi.
Doczytałem sie ze własnie ze skrót MP znaczy (wielozadaniowy) kolorek i zelazo.
Moze zeby nie zanudzac, który kolego bys polecił. Mam na uwadze tez obsługe. Nie chce zbedneuj gałkologii...
Napisano
Jeden i drugi jest świetny na drobnicę i jednym i drugim da się wyskoczyć od czasu do czasu do lasu :),oba również są dość proste w obsłudze.Osobiście uważam że MXT jest bardziej uniwersalny z docelowym przeznaczeniem na drobnicę.
Wybacz ale nie powiem ci który wybrać ,moja sugestia byłaby niezbyt obiektywna gdyż jestem użytkownikiem MXT,jedno jest pewne któregokolwiek nie wybierzesz na pewno zrobisz duży krok na przód.

pozdro
Napisano
panzerkris - No to ja będę miał ten przywilej bycia kompletnie nieobiektywnym i powiem Ci wprost - bierz MXT:))
Serio, to po prostu super sprzęt dokładnie do takich zastosowań o których piszesz. Na forum z linka masz znacznie więcej info na ten temat, więc na spokojnie poczytaj i przeanalizuj wszystko a w razie wątpliwości pytaj.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Hurra. Zakup został dokonany. Dzisiaj odbieram osobiście sprzet. Kupiłem uzywany, bo cena prawie 3400zł za nowy troszke mnie przerosła.
Może któryś z kolegów jest z Wawy?
Chodzi mi o przeszkolenie w zakresie podstawowej obsługi i praktycznych spostrzerzeń w zakresie biegania ze sprzetem.

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie