Skocz do zawartości

wady mojego wykrywacza

pastuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ACE250 Mało gustowny kolorek.Troszkę za płytki.Zle wyważony ,po paru godzinach daje się to odczuć pomimo że w sumie lekki.Za delikatny ,po intensywnym machaniu zgubiłem podłokietnik ,bardzo delikatna konstrukcja cewki ,kabel wtopiony w cewkę na niewiele ponad centymetr i to wszystko, wiec uważajmy panowie zwłaszcza w krzaczorach (czterysta złociszy w plecy),z mniej uciążliwych, w bliskim kontakcie z innym garetem warczą na siebie.Brak manualnego strojenia do gruntu.
Napisano
Obecny minelab sov. GT
-waga ( chyba że elektronikę podepniemy o pod łokieć ) lub prosta sztyca
-trwałość spojenia sztycy a rzpienia" gdzie przykręca się cewkę ( ostatnio musiałem się zwinąć po 20 min szukania, cewka wypadła razem z mocowaniem puścił klej tak samo miałem w muszkieterze adv. ) rada poxipol + koszulka termokurczliwa:)
- więcej grzechów nie widzę no może przydał by się jednak wyświetlacz , ale jest raczej niepraktyczny i za drogi:(

były minelab muszkieter adv.
-waga ( reszta jak wyżej )
-spojenie sztycy też się wcześniej rozwaliło tak jak ostatnio w sov. GT
-wrażliwość na linie wysokiego napięcia i inne wykrywacze.
-reszta ok naprawdę dobry sprzęt.

były. minelab x-terra 30
-trwałość i wykonanie niektórych cewek ( 10,5 DD środek cały lata w obudowie cewki, co powoduje wzbudzanie tak więc dlatego prawdopodobnie te cewki ( chodzi o budowę ) zostały wycofane z innych modeli np. explorer
-ale bardzo wdzięczny sprzęt.
  • 1 month later...
Napisano
szymi -
- piszesz ze miales garetta 2500 gti a teraz przesiadłes sie na minelaba. Czy to minelab explorer se , lub jesli inny napisz o różnicach. Interesuja mnie opinie osoby ktory mial te dwa detektorki, głownie chodzi mi o rwanie monetek
pozdro
Napisano
proxima
nieczytelny wyswietlacz w słoncu
problemy w szukaniu na plazy-( po automatycznym dostrojeniu do gruntu pokazuje przesterowanie w piasku gdzie nic nie ma- jesli lezy piasek jest wypłuczony z dna morza )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie