PanzerBoy Napisano 18 Luty 2009 Autor Napisano 18 Luty 2009 Koledzy !!!Czy znanes są komuś szczegóły dot. historii kettenkrada znalezionego podobno w Bieszczadach przez przypadkowego grzybiarza. Do niesamowita historia, a ja mimo wielu wysiłków i poszukiwań w internecie nie mogę zaspokoić ciekawości. Co się stało z tym pojazdem. Mam nadzieję, że znalazca wpadł na pomyśł sfotografowania pojazdu w zastanym stanie - fajnie byłoby zobaczyć te fotki.Wojtek
sahara 74 Napisano 18 Luty 2009 Napisano 18 Luty 2009 bzdury jakiś pismak stworzył.....widziałem tego keta ,czyli zrzyn wanny....szkoda gadać bo legenda urosła i ostatnio słyszałem ze nawet kluczyki w stacyjce były i prąd w akumulatorach.....
WLA42 Napisano 18 Luty 2009 Napisano 18 Luty 2009 A może ktoś coś wie na temat Keta znalezionego u ogrodnika jakiegoś w okolicy Łodzi jakieś 2-3 lata temu. Podobno był kompletny i dość ładny ogólnie.Prawie go kupiłem.Dawałem w ciemno 20 kafli a kolo, który go trafił ze wspólnikiem puścili go w końcu do Germanii za 26 tysi- zakładając, że ja tyle nie dam. Jakież było jego (ich) zdziwienie gdy stwierdziłem, że spokojnie dałbym 30...Taka dziwna mentalność jakaś kurna chora w tym narodzie naszym dość często...- ciekawe zkąd sie takie cuś bierze w człowiekach?! (cytując jednego z bohaterów mej ulubionej kreskówki..)
sahara 74 Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 w każdej sadzawce tygrys , u każdego ogrodnika ket
dr.tommy Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 za dużo z niego nie zostało, ale baza do odbudowy jest. pozazdrościć tylko szczęścia.
esterendensen Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Ja osobiście wolałbym znależć w takim stanie...
kijow Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 W okolicach Wetliny to leżało przechodziłem nie raz w pobliżu i nie przyszło mi na myśl że to jest reszta Kettenkrada:(Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 15:40 29-06-2009
zebu74 Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 kijow,Ty nie zwracałeś uwagi ale Ktoś zwrócił,o ile chodzi o ten sam pojazd (Odkrywca 03/2001)pzdr!
schneider44 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 tyle szumu dla keta??? a raczej ogryzka,pomyśleć co by było gdyby znany czeski kolekcjoner znalazł niektóre swoje okazy w Polsce a nie u siebie :)
dr.tommy Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Widać że z Famo zostało mu tyle co z naszego ;)
schneider44 Napisano 2 Lipiec 2009 Napisano 2 Lipiec 2009 Z naszego czyli egzemplarza znajdującego się w MWP a uktualnie w skansenie rzeki Pilicy? Jak tak to w tym brakuje tylko przedniej części karoserii, a Lehar miał tylko podwozie jeszcze chyba bez silnika.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.