Skocz do zawartości

Rekonstrukcja zimowa w Wałczu-15.02.09r.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Według mnie nie była to najlepsza inscenizacja, troche przejawiała rzeczy współczesne. Były tam popełnione błędy tj. Niemcy mieli AK-47 z jednostki albo repliki, w akcjii brał udział amerykański M1A1(chyba), który miał przyczepione razem z kółkami CKM (ruski), Gumowe gąsienice w amerykańskim pojeździe, mało miejsca dla inscenizacjii ( taśma jako ogrodzenie powinna się znajdywac ok 10m od drogi), T-34 miał plastikową plandekę na górnej płycie, i wiele innych.

halftruck w ruskiej armii nie był wyjatkiem.A setki ciężarówek Studebacker?.większość produkcji z 1942-43r.trafila właśnie do ZSRR.A co do AK-47 to moim zdaniem użyty został dla spotęgowania efektów wizualno-dżwiękowych.Przeciętny widz nie odróżni na pierwszy rzut oka AK-47 od StG-44,a tu na tym forum to już możemy polemizować...Pozdro.

To słaby ten halftruck, gumowa gąsienica podczas długiej jazdy pewno kruszy się i łamie, a w lecie topi na asfalcie. Jedna seria w gąsienice z Mg i koniec jazdy. A co do Ak-47 to z pewnością da się odrużnic (bynajmniej ja odrużniłem) od MP-44.

Radek,

po 1 poczytaj co napisał wielebny

po 2 znajdz w polsce tyle koszernych działających replik niemieckiej broni maszynowej, zeby poprawnie odtworzyc efekt broni maszynowej na polu walki z 2ww; zamiast gadac - zrob cos; rekonstruktorzy chetnie skorzystają z Twoich ustaleń

po 3 zapraszam do udowodnienia tezy 'jedna seria mg w gąsienice i koniec jazdy' - oczywiście jak już dokonasz tego co w pkt 2 powyżej napisałem, bo skąd mg 'live' to nie jest wiedza z komiksów

HALF-TRACK amerykański jest jak najbardziej kosher - może tylko zamaskowałbym białe gwiazdy (np przez naklejenie czerwonych pasków taśmy w tym samym kształcie)

PS: 'odrużniłeś' się bardzo z bykiem... nie lubie zwracać na to uwagi, ale sam się prosisz...

Krystian, w 'Marks&Spencers' sprzedają takie czarne proste gatki z bawełny (boxer shorts), z rozporkiem zapinanym na guzik. Wypruwasz metkę i mogą Ci zaglądać ;) Tylko nie bierz tych obcisłych (trunks) ;)

To tak żartując ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie