AjuntaPall Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 Witam, co to za Adler? Ma dość długie skrzydła i ich końcówki wywinięte ku górze, nie jest to chyba orzeł wojskowy, ale skoro nie wojskowy, to jaki?
lysy452 Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 zaryzykuje i strzele ze jest to wrona SA,niedawno sam trafilem podobna ktora patrzy sie na prawo i mialem z ty problem,ale pokopalem troche i znalazlem wlasnie taka jako wczesna SA,jesli sie mysle to mnie poprawcie.
AjuntaPall Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 Hm... chyba wrona SA miała krótsze i węższe skrzydła oraz wieniec większy... ale może mi się tylko wydaje, nie znam się zbyt dobrze na SA. Może to orzeł z jakiejś czapki NSDAP albo cuś?
lysy452 Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 tu masz moja dla porownania,twoja ma faktycznie dluzsze skrzydelka,nie wiem teraz czy byla roznica wronek pomiedzy sa a nsdap
MK Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 Jest to orzeł na czapkę niemieckiej służby celnej z okresu III Rzeszy.
Pytanie
AjuntaPall
Witam, co to za Adler? Ma dość długie skrzydła i ich końcówki wywinięte ku górze, nie jest to chyba orzeł wojskowy, ale skoro nie wojskowy, to jaki?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.