Pavlus87 Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 Zdaje mi się że widziałem już podobny przedmiot na forum, ale nie mogę go znaleźć. Dlatego proszę o pomoc w identyfikacji. To jakaś plomba? Bok jest żebrowany, szerokość na 4-5 mm.
Pavlus87 Napisano 15 Luty 2009 Autor Napisano 15 Luty 2009 Wielkie dzięki. A czy jest możliwe bliższe wydatowanie tego typu plomb?
8total4 Napisano 15 Luty 2009 Napisano 15 Luty 2009 jeżeli nie jest nabita data, mozna tylko okroić pewne szerokie ramy czasowe.. tzn. jest to orzeł imperialny ze Św. Jerzym na piersi, po Powstaniu Styczniowym czyli po 1864r.. a przed 1918r (czerwoną rewolucją).Przed Powstaniem Styczniowym - orzeł imperialny miał na piersi herb Królestwa Polskiego - Orzeł Biały.pozdro!
Pavlus87 Napisano 17 Luty 2009 Autor Napisano 17 Luty 2009 Dzięki. Te przemiany miały miejsce chyba po powstaniu listopadowym. Szkoda, że z tej nie da się jednoznacznie odczytać, co jest na piersi orła. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.