topik_2006 Napisano 12 Luty 2009 Autor Share Napisano 12 Luty 2009 Witam w moje rączki się dostał dziś panzerfaust :)jest to 30 albo 30 klein.Z wierzchu oczyszczony ale w środku jest drewno z lotkami pukałem stukałem i nie chce wyjść !Może ktoś ma schemat przekroju tego sprzętu, może jest zapadka jakaś albo śrubka. Nie chce go zniszczyć więc kieruje do was proźbę o pomoc:)I jeszcze jedno jak z tego strzelano jaki był mechanizm odpalający gruszkę"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topik_2006 Napisano 12 Luty 2009 Autor Share Napisano 12 Luty 2009 A tak to wygląda :)Nigdy nie miałem do czynienia z takim fantem więc mam problem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 W środku nie jest drewno tylko ładunek miotający,więc jak będziesz stukał i pukał to ci to może odlecieć z rączek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 http://pagesperso-orange.fr/Armes-Historiques/ALLEMAGNE/PanzerFaust/PanzerFaust.html Gruszka przerdzewiała i odpadła ale reszta została w rurze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topik_2006 Napisano 12 Luty 2009 Autor Share Napisano 12 Luty 2009 to co z tym teraz ładunek jest w puszce czy w kartonowej tubie bo jakieś kawałki jakby takiej tuby kartonowej się wysypało i czarny popiół Może to ten ładunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topik_2006 Napisano 12 Luty 2009 Autor Share Napisano 12 Luty 2009 A miał być tak pięknie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Luty 2009 Share Napisano 12 Luty 2009 Ładunek prochowy jest umieszczony w tekturowej łusce w rurze czyli jest tak jak napisałem,nie grzeb w tym badziewiu bo poco ryzykować,jeszcze nie raz trafisz pustą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topik_2006 Napisano 13 Luty 2009 Autor Share Napisano 13 Luty 2009 Aha i wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topik_2006 Napisano 13 Luty 2009 Autor Share Napisano 13 Luty 2009 Może i racja tym bardziej że na allegro za 20 zł można taką rurę kupić :)dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.