Prezes14 Napisano 10 Luty 2009 Autor Napisano 10 Luty 2009 Witam. Wie ktoś może co to jest ? wyglądem przypomina ładownicę ale nie koniecznie nią jest. stan słaby, żadnych wyraźnych sygnaturek się nie dopatrzyłem z wyjątkiem tych na 4 fotce. Jak trzeba więcej fotek to piszcie. Pozdrawiam
Luftlander Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 To była polowa apteczka sanitariusza.http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H024559.html
festunguben Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Przybornik sanitariusza (szkopski) na medykamenty. Tak mi się wydaje :)
esterendensen Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Jak widać na wyposażeniu było też opium.Szkoda,że nie walczyłem w tym konflikcie i nie byłem powaznie ranny(żart).A tak na serio,to poza tym zasobnikiem sanitariusz miał też standartowego wzoru bidon na wodę(nie mylić z manierką,ale o zwiększonej pojemności.Znawcy wypowiedzą się,jaka to była różnica.Pozdro
Pytanie
Prezes14
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.