dyr.Dymalla Napisano 10 Luty 2009 Autor Napisano 10 Luty 2009 Zdjęcia są marne,więc będę starał się opisywać. Aluminiowa gapa {głowa i część skrzydła urwane}a pod nią oplecione na mieczu? dwa węże. Zapinana na wąsy.Proszę o id.
suchy84 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Po pierwsze: KIEPSKIE ALE TO BARDZO KIEPSKIE ZDJĘCIEA po drugie: Prawdopodobnie resztki odznaki a walkę z banami" Bandenkampfabzeichen.
dyr.Dymalla Napisano 10 Luty 2009 Autor Napisano 10 Luty 2009 Duża łuska przerobiona na naczynie.Od spodu zaślepiona dekielkiem, a spłonka pełni rolę otworu do wlewania co tam co miał do wlewania. To co widać zostało ładnie dotoczone. Teraz numery: na dole 1942-CF, u góry; 25 P {i chyba R}lewa strona:859 albo 359, prawa:MC i gwiazdka.
dyr.Dymalla Napisano 10 Luty 2009 Autor Napisano 10 Luty 2009 Dzięki suchy84. Za zdjęcia przepraszam ale mam taki a nie inny aparat, a co do odznaki, to czy ta za walki z bandami nie była okazalsza?
ZUBIKED Napisano 11 Luty 2009 Napisano 11 Luty 2009 Resztki łuski pochodzą prawdopodobnie od ( magiczne słowa klucz do googli )Royal Ordnance QF 25-pounder "
kopijnik2 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 a napiszę - a co...kolega napisał - a walkę z banami"...ciężko - ciężko się opanować - by nie dać bana za takie fotki......Za zdjęcia przepraszam ale mam taki a nie inny aparat...nie przepraszaj - tylko wstawiaj lepsze - kiedy coś chcesz - od innych" - na podstawie fotografii...http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=275196#275294
suchy84 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Oj sory za błęda!!!!!!:-)Id tez zawaliłem ale moje pierwsze skojarzenie było takie a nie inne. A co do zdjecia to i telefonem da sie lepsze zrobić. Dzięki kopijnik za zwrócenie uwagi:-)
dyr.Dymalla Napisano 10 Luty 2009 Autor Napisano 10 Luty 2009 KOPIJNIK2,dzięki za podpowiedź.Prawdopodobnie była by to odznaka polskiego celnika, choć nie mam pojęcia co robiła w rosyjskich okopach na Pomorzu.A teraz skręcę sobie postronek i się powieszę...należy mi się za takie zdjęcia.
kopijnik2 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 suchy - ja myślałem - że piszesz poważnie" - tylko ten link był - niezrozumiały...:)do autora- szanuj tych - od których coś chcesz"... m.in. dając dobre foty... - i przypadkiem - nie wieszaj się...
suchy84 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 kopijnik- link był dobry ale sie cos spie... i jest jak jest.Ale dlaczego to ja się nie znam:-)
Pytanie
dyr.Dymalla
Zdjęcia są marne,więc będę starał się opisywać. Aluminiowa gapa {głowa i część skrzydła urwane}a pod nią oplecione na mieczu? dwa węże. Zapinana na wąsy.Proszę o id.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.