Skocz do zawartości
  • 0

Mała odznaka i duża łuska

dyr.Dymalla

Pytanie

Napisano

Zdjęcia są marne,więc będę starał się opisywać. Aluminiowa gapa {głowa i część skrzydła urwane}a pod nią oplecione na mieczu? dwa węże. Zapinana na wąsy.Proszę o id.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Po pierwsze: KIEPSKIE ALE TO BARDZO KIEPSKIE ZDJĘCIE
A po drugie: Prawdopodobnie resztki odznaki a walkę z banami" Bandenkampfabzeichen.
Napisano

Duża łuska przerobiona na naczynie.Od spodu zaślepiona dekielkiem, a spłonka pełni rolę otworu do wlewania co tam co miał do wlewania. To co widać zostało ładnie dotoczone. Teraz numery: na dole 1942-CF, u góry; 25 P {i chyba R}
lewa strona:859 albo 359, prawa:MC i gwiazdka.

Napisano

a napiszę - a co...

kolega napisał - a walkę z banami"...

ciężko - ciężko się opanować - by nie dać bana za takie fotki...

...Za zdjęcia przepraszam ale mam taki a nie inny aparat...
nie przepraszaj - tylko wstawiaj lepsze - kiedy coś chcesz - od innych" - na podstawie fotografii...

http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=275196#275294

Napisano
Oj sory za błęda!!!!!!:-)
Id tez zawaliłem ale moje pierwsze skojarzenie było takie a nie inne. A co do zdjecia to i telefonem da sie lepsze zrobić. Dzięki kopijnik za zwrócenie uwagi:-)
Napisano
KOPIJNIK2,dzięki za podpowiedź.Prawdopodobnie była by to odznaka polskiego celnika, choć nie mam pojęcia co robiła w rosyjskich okopach na Pomorzu.A teraz skręcę sobie postronek i się powieszę...należy mi się za takie zdjęcia.
Napisano
suchy - ja myślałem - że piszesz poważnie" - tylko ten link był - niezrozumiały...:)

do autora- szanuj tych - od których coś chcesz"... m.in. dając dobre foty... - i przypadkiem - nie wieszaj się...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie