Skocz do zawartości
  • 0

id łuski

adelek

Pytanie

Napisano

witam
proszę o identyfikację łuski, wystrzelona i zgnieciona, szukałem ale jakoś nie mogę zidentyfikować skąd pochodz.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czy jeśli dobrze to rozszyfrowałem,to czy nie jest dziwne że znalazłem ją na terenie z walk z września 1939?
Napisano

witam
proszę o identyfikację łuski, wystrzelona i zgnieciona, szukałem ale jakoś nie mogę zidentyfikować skąd pochodz.

Napisano
...a nie pomysłałeś że w niektórych przypadkach pozycje pierwszowojenne i wrześniowe mogą nachodzić na siebie? :]
Napisano
teoretycznie jest to możliwe, ale nie słyszałem o walkach pierwszowojennych w tym rejonie. skąd wiesz że 12 to miesiąc, a nie seria (jeśli można wiedzieć)?
Napisano
http://www.luski.poszukiwania.pl/index.php?action=luski&top=niemcy&pokaz=niemcyznak - polecam lekturę.

Brak walk w czasie I wojny na tym terenie o niczym nie świadczy, tak stary nabój mógł wystrzelić np. jakiś kłusownik i to w roku 1954 :)
Napisano

przepraszam za słabą jakość zdjęcia i skanu, bicia to: godz. 12 - 14; godz. 9 - 12; godz. 3 - S; godz. 6 - P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie