Skocz do zawartości

Odkrycia naszej ekipy 2009r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 246
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Pierdołki fajny cyferblat od zegarka, reszta Jezusa oraz coś od czegoś:)

zaraz dokładam to co udało mi się wyciągnąć z ziemi wczoraj i dziś, pogoda niestety bardzo kiepska ale my się z Maćkiem nie daliśmy wczoraj chodziliśmy w deszczu, a dziś dla odmiany w śniegu jutro wolne w pracy i całodzienny wypad:)

Napisano

No i jest moja pierwsza plomba stan według mnie super!
Pytanie z kiedy i od czego wydaje mi się, że kolejowa miasto wiadomo Poznań. Proszę o info, jak nic nie będzie wiadomo dam na id!

Ok na dziś to tyle!

pozdro!

Napisano
gniewkos te guziole sa wojskowe :) a nie cywile mam takie same sa skatalogowane jako wojskowe te syg assman ale ja mam kompletny ze srodkiem
Napisano

Kolejny dzionek dziś urlop i całodniowa wyprawa pogoda dopisała, fanty już troszkę gorzej ale mam szczególny powód do zadowolenia bo wyskoczyło sreberko, zresztą zobaczcie sami:D

Napisano

Taka oto blaszka, jak ktoś ma na nią jakiś pomysł to chętnie posłucham, moja koncepcja jest taka, że blaszka pochodzi z laski pamiątkowej z gór, pamiętam, że mój dziadek taką miał i były tam przyczepione takie właśnie różne kolorowe blaszki jakby odznaki może to jest właśnie to...

Napisano

Breneka, kawałek ozdoby, 5 groszy x2 i inne pierdołki.
Jak na cały dzień to nie za wiele, ale zważywszy, że zrobiliśmy z Maćkiem ok 250km autem to chyba nie najgorzej:)

pozdro!

Napisano
Wczoraj były wykopki, potem spotkanie integracyjne, a teraz jest kac w robocie hehe ale był max hehe:) fanty będą po południu:D

pozdro!

ps. integrujcie się ludzie:D
Napisano

Alejka bardzo fajna ale gorzej już z fantami, na polu obok alejki trafił się taki oto guziczek.
Poproszę o informacje, chyba między wojenny ale jaki wzór?

Napisano

A to już weekend. Na początek trafił się taki piękny guziczek, orzeł pruski średnica 23mm, na tyle bez sygnatur.
Od munduru wojskowego czy urzędniczy?

Napisano

Trafiła się też taka piękna pruska plomba, na tyle są napisy spróbuje je odszyfrować zobaczymy co z tego wyjdzie, myślę że urzędnicza.

Napisano

To plon z dzisiaj. Wróciliśmy po raz trzeci na odcinek leśnej drogi gdzie wyszedł srebrny krajcar i liczman, tym razem wyskoczyły 3 Pfenningi 1854 stan moim zdaniem super:D

Napisano

Niedaleko 3 Pfennigów wyskoczyło takie coś, widać że stare na drugiej stronie gładkie. Średnica 23mm grubość ok 1mm.
Jak by ktoś miał na to jakiś pomysł to proszę o info!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie