Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 W imieniu Maćka zamieszczam resztę jego fantów z niedzieli.Kopiejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Odznaka Pożyczki Narodowej 1933:) niestety szpileczki z tyłu brak ale i tak cieszy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Pierdołki fajny cyferblat od zegarka, reszta Jezusa oraz coś od czegoś:)zaraz dokładam to co udało mi się wyciągnąć z ziemi wczoraj i dziś, pogoda niestety bardzo kiepska ale my się z Maćkiem nie daliśmy wczoraj chodziliśmy w deszczu, a dziś dla odmiany w śniegu jutro wolne w pracy i całodzienny wypad:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Guzik cywil ale fajny sygnowany Assman & Sohne Ludenscheid duży 27mm to z wczoraj, ale zaczynaliśmy o 16.30 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 Boratynki stany nawet dobre mam jeszcze jedną ale pusta, mocy się w moim preparaciku zobaczymy czy coś wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 mam szczęście do tych 10 groszówek, był jeszcze taki guzik oraz Maćka ptasia obrączka Polska z rok 1972 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 24 Marzec 2009 Share Napisano 24 Marzec 2009 No i jest moja pierwsza plomba stan według mnie super!Pytanie z kiedy i od czego wydaje mi się, że kolejowa miasto wiadomo Poznań. Proszę o info, jak nic nie będzie wiadomo dam na id!Ok na dziś to tyle!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 gniewkos te guziole sa wojskowe :) a nie cywile mam takie same sa skatalogowane jako wojskowe te syg assman ale ja mam kompletny ze srodkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 tu masz link ten jest podobny ale taki sam jak twoj jest w tym katalogu http://www.knopfsammler.de/main_index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argentum Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Fajna Odznaka Pożyczki Narodowej ostatnio tez taka kopłem i nie stety też bez szpileczki pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Kolejny dzionek dziś urlop i całodniowa wyprawa pogoda dopisała, fanty już troszkę gorzej ale mam szczególny powód do zadowolenia bo wyskoczyło sreberko, zresztą zobaczcie sami:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Do wczorajszej plomby dołączyły trzy kolejne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Taka oto blaszka, jak ktoś ma na nią jakiś pomysł to chętnie posłucham, moja koncepcja jest taka, że blaszka pochodzi z laski pamiątkowej z gór, pamiętam, że mój dziadek taką miał i były tam przyczepione takie właśnie różne kolorowe blaszki jakby odznaki może to jest właśnie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 25 Marzec 2009 Share Napisano 25 Marzec 2009 Breneka, kawałek ozdoby, 5 groszy x2 i inne pierdołki.Jak na cały dzień to nie za wiele, ale zważywszy, że zrobiliśmy z Maćkiem ok 250km autem to chyba nie najgorzej:)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Dziś tylko ładownica.Prawdopodobnie Polska.Szkody tylko że pusta była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 26 Marzec 2009 Share Napisano 26 Marzec 2009 Super trafienie:) szkoda, że u mnie na militarkę taka kiszka szukam i czytam, ale coś zlokalizować to ciężko!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 27 Marzec 2009 Share Napisano 27 Marzec 2009 Wczoraj były wykopki, potem spotkanie integracyjne, a teraz jest kac w robocie hehe ale był max hehe:) fanty będą po południu:Dpozdro!ps. integrujcie się ludzie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Witam!Jeden z terenów działań i my w akcji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Alejka bardzo fajna ale gorzej już z fantami, na polu obok alejki trafił się taki oto guziczek.Poproszę o informacje, chyba między wojenny ale jaki wzór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Trafiła się też taka kulka,średnica 10mm czy to muszkietowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 A to już weekend. Na początek trafił się taki piękny guziczek, orzeł pruski średnica 23mm, na tyle bez sygnatur.Od munduru wojskowego czy urzędniczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Guzik na przodzie gładki średnica 18mm, na tyle napisy te co widać. Ciekawe jak tutaj dotarł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Trafiła się też taka piękna pruska plomba, na tyle są napisy spróbuje je odszyfrować zobaczymy co z tego wyjdzie, myślę że urzędnicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 To plon z dzisiaj. Wróciliśmy po raz trzeci na odcinek leśnej drogi gdzie wyszedł srebrny krajcar i liczman, tym razem wyskoczyły 3 Pfenningi 1854 stan moim zdaniem super:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Niedaleko 3 Pfennigów wyskoczyło takie coś, widać że stare na drugiej stronie gładkie. Średnica 23mm grubość ok 1mm.Jak by ktoś miał na to jakiś pomysł to proszę o info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.