Prezes14 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 Co wam ostatnio wyskoczyło ? Ja byłem w terenie AŻ 15 min bo lać zaczęło i musiałem się wycofać :) Z fantów nic ciekawego :1 kopiejka 1913 (słabo widać) rok 2gr 19322 łuski od Mannlichera1 grosz 1811 1 grosz 1812 srebrna łyżka w kawałkach Fotek na razie nie dam bo nie mam aparatu :( Pozdrawiam Sovereignowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 29 Marzec 2009 Autor Share Napisano 29 Marzec 2009 Prezes14 tylko 15 min i aż tyle ... ;))Fryderyk II Wielki 1 , 2 gröschel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 29 Marzec 2009 Share Napisano 29 Marzec 2009 aa nie napisałem że po polach wala się strasznie dużo badziewnego pRlu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro2904 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Widze panowie sama drobnic pokazcie coś z militarki co wyciągneliście GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Obczaj posty osób z Głogowa to będziesz wiedział co z militarki wychodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro2904 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 Widziałem ale mi chodzi w tym temacie kolego ja też mam Gt i kopie militarke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 ubiegła sobota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vojtaz2 Napisano 30 Marzec 2009 Share Napisano 30 Marzec 2009 ubiegła sobota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 daro2904 chodzisz na all metal czy na disc. ?POzdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 ja jeszcze z GT na militarce nie byłem ale mam miejcówkę do zbadania, więc w ten weekend może wyskoczę. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro2904 Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Dani róznie chodze w zaśmieconym terenie na kolor jezeli jest mniej zasmiecony to na All metal i cały czas na pin point.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sovering Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Witam.Z ubiegłej soboty jutro znowu na łowy :)Może cos wyjdzie ciekawegoPozdr. sover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sovering Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Witam.Z ubiegłej soboty jutro znowu na łowy :)Może cos wyjdzie ciekawegoPozdr. sover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festunguben Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Zajebisty krzyżyk! GRATY!!!POZDROOO!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sovering Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Witam. Po wstępnym oczyszceniu niestety środek nie wytrzymał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sovering Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Witam. Po wstępnym oczyszceniu niestety środek nie wytrzymał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Parę buteleczek ostatnio udało się wykopać -->THX Panu Edziu za wskazanie miejsca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 I taki nożyk -->POzdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 u mnie nudy, słabe miejscówki coś dobieram... parę boratynek, kopiejki, 2x 2 gr z (1932 i 1933) plus trochę łusek i złomu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sovering Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 WitamZ dzisiejszego wypadu w teren odwiedziłem stary ŚMIETNIK i nadal mnie zaskakuje :)Pozdro.Sower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sovering Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 WitamZ dzisiejszego wypadu w teren odwiedziłem stary ŚMIETNIK i nadal mnie zaskakuje :)Pozdro.Sower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 fajne fanty ! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 trochę było kopania :), bo parciana część się rozlciała i poszczególne mosiężne elementy trzeba było wyszukiwać pojedynczo. To tylko część taśmy do ckm maxim, niestety początkowej części z sygnaturami nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 Dodam, że chociaż to całkiem zwyczajne znalezisko, to wyszło nieopodal Radzymina i w pierwszej chwili pomyślalem o bitwie 1920r., jednak to zbyt daleko idące przypuszczenie.Obok była też łuska mauserowska z czerwca 1918 niemiecka (Magdeburg), powtórnie elabrowana - czy Polacy elabroali takie łuski, zanim zaczęli podukować własną amunicję mauser, czy raczej została powtórnie użyta przez Niemców w 1944/45r. - jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 trudno powiedzieć... może to była łuska po ćwiczebnym ? ja znajdowałem ćwiczebne z niemieckimi biciami wymieszane z polskimi ( z czerowymi czubami czyli do ckm były niektóre w taśmie) a np z niebieskimi leżały w łódkach albo luzem.WSZYSTKIE były elaborowane. To jakiś poligon czy raczej pozycja obronna ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.