Skocz do zawartości

Fanty znad Bzury

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Moje różne znaleziska z nad Bzury - najczęściej to wymieszane skarby" z I i II wojny.

Kulki od szlapnerów - sam do tej pory nie wiem czy wystepowały tylko poczas I czy też i II wojny?

Napisano

A jak fanty z nad Bzury - to i moje ciekawe znalezisko - wahadłówka wędkarska - dobra na szczupaki ..... ( znaleziona ok. 100 m od rzeki Bzury)

Napisano

I kolejne znaleziska - ciekawe jest to kólko z mosiadzu lub brązu - widać, że rećzna robota a nie maszynowa - taka nierówna grubość .

Napisano

I na koniec kolejne znaleziska - ciekawy sam jestem co to jest za element widoczny na zdjęciu - wygląda na zakończenie pochwy od bagnetu.

Napisano
Szrapnelów wykopałem sporo - teoretycznie mógłbym ich nie kopać - ale daja takieładne sygnały, że az żal.
Już mam cały słoik prawie.
Mój sprzęt to ACE 250
Napisano
bodep wrzuć oddzielną fotkę tego przedmiotu na ostatnim zdięciu ten kanciasty zakończony kulką (po lewej stronie pod czubkami)może ktoś fachowo się wypowie co to jest.Ja też znalazłem coś takiego i nie wiem co to jest.
Napisano
Bodep napisz mi co to jest na drugim twoim zdjęciu od góry w prawym dolnym rogu zdjęcia.Pełno tego złomu u mnie :)
Napisano
Dzięki znowu czegoś nowego się dowiedziałem:)Mnie coś takiego wychodzi często różnie to wygląda zawsze zielone i ciężkie poskręcane i powywijane :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie