Bandzior26 Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Witam. Mam pytanie do użytkowników tych wykrywaczy. Jak je oceniacie? Który jest lepszy na kolor?
VanWorden Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Oba są świetne. Zasięgiem na srebro Quattro może imponować, podobnie identyfikacją celu. Jednak F70 znacznie szybciej reaguje na cel, ma mniejsze problemy z maskowaniem, posiada wyraźny wyświetlacz i o niebo lepszą ergonomię. To wszystko oznacza, że statystycznie się wyrównują ale wiemy jak się ma statystyka do poszukiwań w których duuużo zależy od szczęścia;) Quattro sprawi sie lepiej na plaży i trudnym gruncie. W ormalnych" poszukiwaniach nie powinien mieć specjalnie przewagi, zwłaszcza gdy F70 uzbrojony jest w swoją koncentryczną sondę.PozdrawiamVW
Bandzior26 Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Sprzedałem właśnie Quattro MP i szukam czegoś nowego. A może Fisher F 75??? Gorąco dziękuję za wypowiedz bo sam już się gubię i nie wiem co wybrać. Dysponuję kwotą 4000 zł. Znam dobrze też Minelab SE 2 ale też już mi się przejadł i chcę mieć jakąś nową super zabawkę.
VanWorden Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Czemu nie? Fisher F75 to kiler na drobny kolorek a z jego statykiem będziesz kopał dziury do Chin:)) Jest też rewelacyjnie ergonomiczny. Musisz się tylko przyzwyczaić do tego, że w pewnych sytuacjach będzie trochę niestabilny. Konstruktorzy (zresztą najlepsi w branży spece od wysokoczęstotliwościowców) dali mu więcej mocy niż zwykły poszukiwacz potrafi wykorzystać. Ostatni sprzęt, który skonstruowano z takim zapasem poweru" to White's XLT. Bardzo lubię i jeden i drugi;) PozdrawiamVW
Bandzior26 Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 No właśnie. Nic tak mnie nie zraża do Minelaba jak jego ergonomia. Za to Fisher jest wprost bajecznie wyważony i można nim machać cały dzień. Natomiast Minelab wydaje się posiadać lepszą dyskryminację i mniej lubi żelastwo...Jaki ciężki jest wybór nowego wykrywacza ehhh.
terenowiec69 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Słuchy chodzą że whites planuje cos nowego,ale premiera dopiero chyba około marca.
Bandzior26 Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Whites zawsze mnie przerażał swym skomplikowaniem chyba że ja jestem po prostu tępy ;-)i zawsze ciągnie mnie do względnie łatwych w obsłudze wykrywaczy. A co z E-trac? Czy warto wyłożyć na niego tą kasę? Czy nie jest to tylko rozdmuchany SE 2?
terenowiec69 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Jest już emulator do etracka ,mam go u siebie na kompie,mozna popróbować,ale wcale nie jest taki skomplikowany,jednoczesnie nic nowego,podobnie jak w SE kilka funkcji wiecej.Zaraz jak znajde to zapodam.
terenowiec69 Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 http://minelabowners.com/forum/viewtopic.php?t=22201
Bandzior26 Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Napisano 28 Styczeń 2009 Kto jeszcze używa fishera F 75? Bardzo proszę o opinie!
rebe Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 Byc może F75 jest super wykrywaczem, ale za jaką cenę? Według różnych opinii, f70 nie ustępuje wiele 75, a kosztuje jeśli się nie mylę ok. 1000 zł mniej.
Pablo.wpl Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 obecna cena f-70 3300zl jeśli się nie mylę, a na ten sprzęt nie narzekam,a posiadam właśnie fisher f-70,nieraz mnie zaskakuje i jest skubaniec dokładny. Pozdrawiam:)
egon10 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam 3 lata uzywalem qatrro,a od 1,5 roku chodze z fisherem f75.Moim zdaniem minelab jest lepszy na kolor,f 75 jest za to bardziej uniwersalny.pozdrawiam egon
albertus32 Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 BANDZIOR 26mam pytanie, piszesz,ze dobrze znasz minelaba SE 2, moglbys cos o nim powiedziec, obecnie mam proxime i szukam cos głebszegopozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.