Skocz do zawartości

Fisher F 70 kontra Minelab Quatro MP

Bandzior26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oba są świetne. Zasięgiem na srebro Quattro może imponować, podobnie identyfikacją celu. Jednak F70 znacznie szybciej reaguje na cel, ma mniejsze problemy z maskowaniem, posiada wyraźny wyświetlacz i o niebo lepszą ergonomię. To wszystko oznacza, że statystycznie się wyrównują ale wiemy jak się ma statystyka do poszukiwań w których duuużo zależy od szczęścia;) Quattro sprawi sie lepiej na plaży i trudnym gruncie. W ormalnych" poszukiwaniach nie powinien mieć specjalnie przewagi, zwłaszcza gdy F70 uzbrojony jest w swoją koncentryczną sondę.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Sprzedałem właśnie Quattro MP i szukam czegoś nowego. A może Fisher F 75??? Gorąco dziękuję za wypowiedz bo sam już się gubię i nie wiem co wybrać. Dysponuję kwotą 4000 zł. Znam dobrze też Minelab SE 2 ale też już mi się przejadł i chcę mieć jakąś nową super zabawkę.
Napisano
Czemu nie? Fisher F75 to kiler na drobny kolorek a z jego statykiem będziesz kopał dziury do Chin:)) Jest też rewelacyjnie ergonomiczny. Musisz się tylko przyzwyczaić do tego, że w pewnych sytuacjach będzie trochę niestabilny. Konstruktorzy (zresztą najlepsi w branży spece od wysokoczęstotliwościowców) dali mu więcej mocy niż zwykły poszukiwacz potrafi wykorzystać. Ostatni sprzęt, który skonstruowano z takim zapasem poweru" to White's XLT. Bardzo lubię i jeden i drugi;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
No właśnie. Nic tak mnie nie zraża do Minelaba jak jego ergonomia. Za to Fisher jest wprost bajecznie wyważony i można nim machać cały dzień. Natomiast Minelab wydaje się posiadać lepszą dyskryminację i mniej lubi żelastwo...Jaki ciężki jest wybór nowego wykrywacza ehhh.
Napisano
Whites zawsze mnie przerażał swym skomplikowaniem chyba że ja jestem po prostu tępy ;-)i zawsze ciągnie mnie do względnie łatwych w obsłudze wykrywaczy. A co z E-trac? Czy warto wyłożyć na niego tą kasę? Czy nie jest to tylko rozdmuchany SE 2?
Napisano
Jest już emulator do etracka ,mam go u siebie na kompie,mozna popróbować,ale wcale nie jest taki skomplikowany,jednoczesnie nic nowego,podobnie jak w SE kilka funkcji wiecej.
Zaraz jak znajde to zapodam.
Napisano
Byc może F75 jest super wykrywaczem, ale za jaką cenę? Według różnych opinii, f70 nie ustępuje wiele 75, a kosztuje jeśli się nie mylę ok. 1000 zł mniej.
  • 2 months later...
Napisano
obecna cena f-70 3300zl jeśli się nie mylę, a na ten sprzęt nie narzekam,a posiadam właśnie fisher f-70,nieraz mnie zaskakuje i jest skubaniec dokładny.
Pozdrawiam:)
Napisano
Witam 3 lata uzywalem qatrro,a od 1,5 roku chodze z fisherem f75.Moim zdaniem minelab jest lepszy na kolor,f 75 jest za to bardziej uniwersalny.
pozdrawiam egon

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie