grove3 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Nie wróżę ci długiej kariery chłopcze jak takie zabawki w łapy bierzesz .A widzę że do ciebie nie dociera regulamin .Lepiej żebyśmy się nie spotkali kiedy będziesz miał takie coś w ręce bo wtedy pas po tyłku i do mamusi za ucho .A często jestem w okolicach Grodkowa .
grove3 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Pik79 proszę cię nie wprowadzaj ludzi w błąd . Nie ma szans ustalić po fotografii granata czy nie ma detonatora .A ten granat jest bardzo niebezpieczny i to co teraz piszesz kwalifikuje cię do wariatkowa .Zauważ że ten małolat napisał z zadowoleniem w linku który przytoczyłem że nie ma zawleczki i jest pełny . Nic nie napisał o detonatorze . Widziałeś kiedyś ten granat z bliska ?? Jeżeli tak to powiedz mi po czym stwierdziłeś że jest on bezpieczny ??Po tym że nie widać wystającej części zapalnika jak w F1 ?Proszę cie nie rób dzieciom bałaganu w głowie i nie narażaj na niebezpieczeństwo.
kokesh Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Ciekawe czy kolega ramzesO zanim nabierze tego ,,pojęcia ''będzie miał jeszcze czym w nosie podłubać ,lub czy zdąży zrobić zdjęcie ,jeśli znajdzie coś naprawdę rozrywkowego ,aby pochwalić się tym na forum i zasięgnąć rady ,,fachowców''.Pozdro...
pik78 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 heheh grove3 ,no patrzac na te twoje 3 karteczki to mysle ze do ciebie raczej nie dociera regulamin ! W łapki brac mozna wszystko tylko trzeba wiedziec czym mozna sie bawic i jak ! Skad ten lament ? Przeciez ta wydmuszka jest bez zapalnika. W spotkaniach z niewypalami/niewybuchami zalecana jest rozwaga ,ale nie histeria ,na miłość Boską !
ramzes0 Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 TO JEST ZDJĘCIE GRANATU PUSTEGO ZŁOŻONEGO Z CZĘŚCI NAWET NIE MA ZAPALNIKA BO NIE POSIADAM TO CO Z TYM>>> NIE DOTYKAM CAŁYCH >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ramzes0 Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 TEN SAM GRANAT ALE PUSTY PONIEWAŻ BYŁ BEZ ZAPALNIKA A W ŚRODKU PUSTY SAM SZYSZKA XD BYŁ PROCH W ŚRODKU ALE NIE MA ZAPALNIKA POZA TYM POROH BYŁ MOKRY JEJKU JEST ODPOWIEDZIALNY I NIE ZNOSZĘ DO DOMU TAKIEGO CZEGOŚMŁODY NIE OZNACZA GŁUPI>>>>>>>>>>>>>>>>
ramzes0 Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UWAŻAM Z TAKIM CZYMŚ SZYKSZĘ MAM NA ZDJĘCI>>>>>>>>>> CHCECIE TO MACIE FOTE IDE ZROBIĆ ŻE TO SZYSZKA>>>>>>
pik78 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 grove3 ,proszę cię... Stoperal nie jest potrzebny ?No i sie wyjasnilo ,skorupka bezpieczna...A ,ze Ramzes złamał regulamin forum to sprawa oczywista :)Kokesh a to jak sie zachowa nasz mlody forumowicz ramzes w spotkaniu z prawdziwa rozrywka" to tego ani ja ,ani ty nie wiesz...Ja zadnym fachowcem nie jestem ,ale swoje wiem ,nikt mi nic nie wmowi. Swoje wiem ,ze nic nie wybucha bez przyczyny ,ci bez konczyn ,palcow mogą o tym poświadczyć...
ramzes0 Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 Ja jak znajduje niewypały NIGDY NIE BIORĘ DO RĄK zakopuje czym prędzej zawsze tak robię pozdrawiam a to są 2 pojemniki na małe kwiatki:D xD chciałem spytać czy stare są:D i co ja łamię regulamin :P
pik78 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 o ,nowe fakty ? To raczej nie jest proch :)Raz piszesz ,ze pusty ,raz ze pełny ,nie zawracaj głowy ,za te skorupke nie warto dostac zoltej kartki.Moznaby ten watek zablokowac albo do kosza jednak wrzucić.
ramzes0 Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 A posiadanie tego jest zabronione? to każdy łamie regulamin na forum....bo wszystko do 45roku jest w Polsce zabytkiem...... i co ty na to kopijnik2
pik78 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Mogłeś dac to foto na poczatku (ze puste )! Paru forumowiczow ominęłoby rozwolnienie ze strachu o Twoje zycie ,heheh.
KonVonWin Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 ramzes złamał regulamin bo w myśl jego powinien napisać że jest to przedmiot w pełni bezpieczny a tego nie zrobił dając do identyfikacji takie dwuznaczne zdjęcie
grove3 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Czyli pik78 dziecko ma brać do ręki wszystko co wykopie ?Sam napisał wcześniej że to nie wydmuszka .Ciekawe jak mu upi.. li łapki czy też napiszesz żeby nie lamentować ??Jesteś takim szpeniem żeby określić że to wydmuszka ??A dzieciak wcześniej napisał w odkryciach że jest pełny tylko nie ma zawleczki .Czyli może być pełny z ładunkiem detonującym .Według mnie wziął go do domu i tam zrobił zdjęcie .Chcesz żeby przy okazji roztrzaskało głowę np. jego 3 letniej siostrze??To że Ty lubisz rozrywki i znosisz do domu , nie znaczy że masz zachęcać dzieci do tego i przekonywać że nie ma co panikować .Widzę że dalej nie nauczyłeś się niczego .A od moich kartek to wara .Są właśnie za uprzykrzanie życia takim młokosom , którzy traktują wykrywacz jako sposób na kasę i mocną rozrywkę .I mogę przyjąć nawet czerwoną , jeżeli będę miał chociaż cień nadziei na to , że uratuję ,może nie jego , ale jego małą siostrzyczkę . Bo po twoich zachęceniach do jego głowy już nic nie dotrze , tylko będzie pamiętał że nie ma co panikować i można się bawić granatami , bo jeden znawca , który ma 1750 postów po zdjęciu rozpoznał że wydmuszka .A może raczej ktoś ma wydmuszkę na szyi ??
kopijnik2 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 7) Uwaga, zabronione jest zamieszczanie próśb o identyfikację niewypałów, niewybuchów, zapalników, części, elementów lub przedmiotów których posiadanie jest prawnie zabronione Kazdy watek z takowymi przedmiotami bedzie usuwany. Co innego jak zdjecia akurat gdzies znalezlismy na www, wyraznie to bedzie zaznaczone w tekscie, a chcemy sie dowiedziec co to jest.
KonVonWin Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 spokojnie panowie! Niech sam ramzes zrobi jeszcze jedno zdjecie albo powie czy to wydmuszka czy tez nie!
kokesh Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Należy życzyć kol. ramzesowi tylko takich fantów ,pustych w środku ,które do tego same się przepoławiają ukazując puste wnętrze .A nam wierzyć w to że nastolatek chodzący z wykrywaczem po wojennych pobojowiskach zbiera tylko kapsle i odłamki, a jak znajdzie coś ciekawego i nieznanego to jego młodzieńcza ciekawość nie będzie kazała mu w tym pogrzebać żeby zajrzeć do środka .Chciałbym w to wierzyć ,a puki co życzę koledze szczęścia i rozumu ,bo na pewno mu się w tej zabawie przyda .Pozdro...
grove3 Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Ale panowie jak zachować spokój ??Rozumiem mogę zachować spokój jeżeli ktoś powie na mnie że jestem baran .Ale jeżeli ktoś wmawia nieletniemu że to nic niebezpiecznego to spokoju nie potrafię zachować .Ja myślę że to pik78 powinien ponieść karę za następną tragedię jaka się wydarzy w związku z zabawami niewybuchami .A co do tego dziecka z granatem w ręce skojarzcie fakt że nie posiadał w lesie aparatu , z tłem zdjęcia i z granatem w roli głównej .Gdzie zdjęcie mógł wykonać ??A tutaj link gdzie chwali się myśląc że zaimponuje .http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=646340#773636Pozdrawiam Ps.Pik78 ty też się nie baw w rozrywki bo później będzie tylko rodzinę bolało nie Ciebie
sebol13 Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Eierhandgranate 39 tak dokładniej Pozdrawiam
Pytanie
ramzes0
28 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.