Skocz do zawartości
  • 0

manierkaiidentyfikacja

manierka

Pytanie

Napisano

chodzi mi o ta manierke po prawej dla porównania dołozyłem w środku manierke górska sygnowaną CFL43 na szyjce i standartowa WWE41 tez na szyjce o ile kojaże to te 2 po prawej to wz31 natomiast chodzi mi o tą po lewej stronie jest wielka myśle ze ok 1,5 litra ale nie sprawdzałem jest dziwna ma uszko po drógiej stronie i sygnatury chyba po arabsku na dnie 2 znaki co to jest i z kąd pochodzi ja skłaniam sie z racji wielkosci na manierkę sanitarną? ale jaki to kraj? moze ktoś taką ma udokumentowaną lub jakieś fajne katalogi manierek obojetnie jakich to prosze o podesłanie na skrzynke lub jakies linki pozdr

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z uchem były produkowane na rynek cywilny (dla murarzy, rolników i każdego kto chciał kupić ;-)). Ale ta Twoja ma sygnowanie wyglądające na arabskie/ tureckie.
Napisano
wiem i to mnie dziwi tak bym jej nie wzioł pierwszy raz się z czymś takim spotykam te sygnatury to dla mnie totalna magia:)
może ktoś trafił taką lub posiada w swoich zbiorach ponawiam prośbę co to za odmiana i z jakiego kraju pozdrawiam:)
Napisano
Są to dwie literki arabskie Q i K, oczywiście od prawej do lewej. Co one znaczą, na razie nie wiem, ale może później pogrzebię na jakichś arabskich stronkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie