sławek1989 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Podczas elektrolizy zastosowałem elektrode z baterii. Podczas procesu wydzielał sie bardzo drazniący gaz o zapachu wg. mnie przypominajacego kwas mrówkowy,i dużo bąbelków powstawało jednoczesnie. Wie któś może co to mógł być za gaz bo chyba nie wodór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Hmm może chlor, równie drażniący jak HCOOH?? Ale miałeś r-r więc to raczej niemożliwe, chlor wydziela sie przy elektorlizie stopionego NaCl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 No cieżko powiedzieć ale oddechu nie mozna było złapać. Dlatego może z 10 sekund tylko na elektrodzie weglowej z baterii AA robiłem elektrolize. Przy stalowej było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.