Skocz do zawartości
  • 0

paczki po papierosach z okresu III rzeszy

sjamaan

Pytanie

Napisano

witam
miedzy stropem a dach w poniemieckim budynku znalazłem paczki po papierosach chciałbym sie dowiedziec czy sa cos warte jesli tak to ile . licze na szczera odpowiedz zdjecie przedstawia jedna z nich

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam
miedzy stropem a dach w poniemieckim budynku znalazłem paczki po papierosach chciałbym sie dowiedziec czy sa cos warte jesli tak to ile . licze na szczera odpowiedz zdjecie przedstawia jedna z nich

Napisano
No dobra...paczki nie przedstawiają żadnej wartości materialnej, mogłyby przedstawiać jedynie wartość sentymentalną(przynajmniej dla mnie gdybym takie sam znalazł).Chyba,że na banderoli jest wrona...wtedy może znajdziesz na to jakiegoś zapaleńca, ale wątpie.Jeżeli ta wypowiedź nie będzie Cię satysfakcjonowała wystaw to na allezłó daj cenę minimum 1000 zł i niech licytują wtedy się przekonasz...
Napisano
Bibułki to lata trzydzieste - czterdzieste(nie wiem jak to dokładnie ocenić) z racji okresu w jakim były produkowane mogły być używane przez niemieckich wojaków...pzdr
Napisano
Kiedyś byłbym w stanie Ci cośtam za nie zapłacić bo zbierałem paczki po fajkach ale dziś chyba jest niewielu takich kolekcjonerów, ale to Alledrogo dyktuje dziś ceny więc tam szukaj...aha i cyknij fotke banderoli jak możesz
Napisano

skoro jestesmy przy temacie papierosoego... takie oto mam papierki do papierosow . Mam pytanie czy sa wojenne ? Moze ktos sie na tym zna ,i oceni .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie