necroskop Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam.Taki wykopek mi wyskoczyl. W sieci znalazlem cos podobnego i chodzilo o patriotyzm. Moze ktos wie cos wiecej o niej.pozdrawiamMarek
necroskop Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 witam.Dzięki za fotkę. Coś w tym może być, bowiem w jednym dołku leżały 2 sztuki.PozdrawiamMarek
necroskop Napisano 20 Styczeń 2009 Autor Napisano 20 Styczeń 2009 Witam.Taki wykopek mi wyskoczyl. W sieci znalazlem cos podobnego i chodzilo o patriotyzm. Moze ktos wie cos wiecej o niej.pozdrawiamMarek
szajka Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 niestety to chyba nie whw z czegos innego ale nie z kordzika bo swastyka panowie w kordziku jest z mosiądzu jakby wlana w nia i stanowi w glowni calosc nakrecaną na góre rekojesci
zebu74 Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 może tutaj lepiej widać,na pewno nie jest to część kordzika.pzdr
necroskop Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 Witam.Nosili ją ludzie od pomocy zimowej? Takie coś znalazłem w wyszukiwarce po zadaniu WHW.PozdrawiamMarek
festunguben Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Raczej wrzucałeś jakieś sianko do puchy podczas zbiórki ulicznej na rzecz pomocy zimowej Winterhilfswerk" , a w zamian otrzymywałeś jedna z bardzo wielu odmian znaczków, figurek, herbów itp. itd. Coś w stylu WOŚP, gdzie dostajesz naklejkę serduszko w zamian za symboliczne sianko. A ludzie którzy to organizowali to jednostki militarne i paramilitarne WH, SS, BDM, HJ, NSKK, DAF, SA, DJ, NSFK, MSKK itd.
Adr Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 WHW swoja droga. Owalny hakenkreuz byl tez symbolem 5. SS WIKING
MK Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Owalny hakenkreuz? Co to takiego? Przecież to nic innego jak Sonnenrad który był symbolem całego spektrum różnych zgromadzeń germańskich nadludzi i nie tylko :)
pol Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 To zaden WHW, a elementy rekojesci kordzii lub mieczyka LW
necroskop Napisano 22 Styczeń 2009 Autor Napisano 22 Styczeń 2009 Witam.Jesli to jest element kordzika lub podobnego ustrojstwa można jakąś fotkę wrzucić poglądową? Jakoś duże mi się to wydaje na zwieńczenie rękojeści.PozdrawiamMarek
Pytanie
necroskop
Witam.
Taki wykopek mi wyskoczyl. W sieci znalazlem cos podobnego i chodzilo o patriotyzm. Moze ktos wie cos wiecej o niej.
pozdrawiam
Marek
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.