Skocz do zawartości
  • 0

Menazka blaszana przedwojenna

Manierkarz

Pytanie

Napisano

Witam.Kupiłem taką menażke za 39 zł i nie wiem czy jest ona wrzesniowa. Na allegro sprzedawca powiedział, że została znaleziona na pobojowisku wrześniowym razem z innymi fantami. Jeszcze jej nie dostalem tak więć nie mogę stwierdzić czy ma sygnatury.
Pozdrawiam Manierkarz

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wreszcie dostałem ta menażkę i garnuszek ma bardzo dobry stan a przykrywka w środku pordzewiała i uchwyt przy zawasie pęknięty, cięzko sie rusza. Pałąk przy uchwytach lutowany. Dużo waży i wygląda bardzo staro. Sygnatur nie znalazłem. Bardzo bym Was prosił by ktoś wstawił fotkę sygnatur na menażce i prosze o id. Jest to wykop z okolic lłży. Pozdrawiam
Napisano

Id już przecież masz - menażka wz23/31. Bez sygnatur - powojenna, z sygnaturami - przedwojenna. W tym stanie sygnatury mogą już być niewidoczne...

Moze to Ci pomoże - na czerwono masz zaznaczone, gdzie szukać sygnatur. Z tymże jeśli chodzi o przykrywkę były wybijane od zewnątrz (tutaj widać stronę wewnętrzną.

Napisano

I w menażkach wz23/31 wcześniejszych, sygnatura I KO 1 na rancie - w miejscu którym zaznaczyłem na pierwszej focie.

Powinieneś coś znaleźć, jeśli nie - przyjmij raczej , że to przedwojenna sztuka z zatartymi sygnaturami.

Napisano

Witam.Kupiłem taką menażke za 39 zł i nie wiem czy jest ona wrzesniowa. Na allegro sprzedawca powiedział, że została znaleziona na pobojowisku wrześniowym razem z innymi fantami. Jeszcze jej nie dostalem tak więć nie mogę stwierdzić czy ma sygnatury.
Pozdrawiam Manierkarz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie