Skocz do zawartości

Wykrywacz na początek Pilne

bartas210

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Planuje w przyszłym miesiacu lub maksymalnie w marcu kupic wykrywacz, z tym że bedzie to moj pierwszy wykrywacz i mam pare dylematów jako poczatkujący. czytam to forum od 2 tygodni i znalazłem pare wykrywaczy które przykuły moja uwage i tu prosze o pomoc który byłby najlepszy jesli chodzi o monetki i drobnice. Zastanawiam sie nad Fisher f5, lub X-terra 30, X-terra 50 albo Tesoro Cibola. Chyba że macie jakieś lepsze propozycje na początek nei chciałbym wydać więcej niż 1700-1800zł.
Napisano
heja tez jestem nowy i mam podobny problem ,wstawilem jakis czas temu posta prizmIV i bez odzewu,malo kto odpisje nowym, mysle ze trzeba zalozyc nowy dzial dla nowicjuszy...powodzenia w wyborze pozdro
Napisano
Z wykrywaczy wymienionych przez Was wybrał bym Cibolę i to jest jeden z najlepszych wyborów w tej cenie. No jeszcze nie widziałem Proximy w akcji, ponoć jest dobra. No i sporo by zostało w kieszeni :)
Napisano
Witam.

cola1122 - Nie mówię, że było tak w Twoim wypadku, ale czasem nie odpisuje się od razu bo piszący nie zwraca uwagi na starsze posty i nie przeszukuje tego i innych for w poszukiwaniu odpowiedzi tylko powiela stare pytania w nowych wątkach. Nie ma to jak trochę własnej pracy i dedukcji:)

bartas210 - Z wymienionych przez Ciebie wykrywaczy, najlepsza na początek będzie Tesoro Cibola.

Pozdrawiam

VW
Napisano
VanWorden
przerylem wszystko co przeryc sie dalo,owszem znalazlem kilka ciekawych postow na temat o ktory mi chodzilo,ale dla kogos kto ma niewiele pojecia i ma wydac ciezko" zarobiona kase na sprzet ,tych informacji jest zbyt malo dlatego powielilem pytanie z nadzieja na uzyskanie nowych info...
...a i tak uwazam ,ze posty nowicjiuszy sa omijane
Napisano
Jeśli chcesz szukac naucz się dużo rzeczy tj. kopanie, wyciąganie przedmiotu z ziemi, troche pedriologi (nauka o glebach) i najważniejsze metalurgia i broń II wojny światowej: moździerze, pociski, części, odznaki. Po co szukac znaleziska jak się nie wie do czego służą, jak się obchodzic i jak się nazywają oraz jakie jest zagrożenie.
Napisano
Pedriologia to nauka o glebach pierwsze słysze :)i jeszcze jedno napisałeś Po co szukac znaleziska jak się nie wie do czego służą, jak się obchodzic i jak się nazywają oraz jakie jest zagrożenie." właśnie odkrywca to taki który odkrywa i uczy się na własnych wykopkach jak by wszyscy wychodzili z Twojego założenia to pewnie by siedzieli z nosem w książkach a nie z saperką w terenie :) pozdrawiam
Napisano
x-30 to świetny wybór.Już po kilku godzinach wiadomo o co biega.Swietna identyfikacja.Tylko wsakźnik baterii do dupy i trzeba nosic zawsze komplet nowych ze sobą
Napisano
Dziekuje bardzo za odpowiedzi, ale prawde mówiąc podczas oczekiwania na odpowiedzi nadal przeszukiwałem forum i inne strony i doszedłem do wniosku ze dla mnie najlepszy wybór na początek to będzie Tesoro Cibola tak jak Koledzy wyżej napisali i tak w połowie lutego planuje go kupic. A kiedy według was najwcześniej bedzie go mozna wypróbować tzn. kiedy warunki juz beda do tego odpowiednie ?? Pozdrawiam Bartek
Napisano
ale jak masz już tyle kasy to nie lepiej byłoby kupić coś lepszego i trochę dłużej się pomęczyć i pouczyć. ja na twoim miejscu bym kupił używanego soveregina gt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie