ja20 Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Napisano 14 Styczeń 2009 Prośba, niech ktoś mi napiszę, czy dyskryminacja w wykrywaczach Tesoro, wycina każdą stal, czy można ją ustawić tak, żeby nie wykrywała stalowych gwoździ, ale większe stalowe rzeczy już tak.Chodzi mi głównie o model Cibola.
sudajew Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 w silverze ustawiam dyskryminacje minimalnie poniżej IRON i jest git, gwoździa ci na pewno nie znajdzie, a większe żelastwo tak. pzdr
Raned Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 Tak na marginesie: gwoździe na ogół są żelazne, stal i żeliwo to stopy żelaza z węglem i innymi metalami. Gwoździe nie stanowią dla Ciboli problemu, a co do większych ferromagnetyków to zależy to od ustawienia poziomu dyskryminacji i tonu wiodącego. Im dyskryminacja niżej a ton wiodący wyżej tym większe ferromagnetyki będą akceptowane, zależy to od wyboru i doświadczenia operatora.Wykrywacze spoza serii H.O.T. będą dyskryminować więcej żelaza np. wspomniany Silver uMAX, Golden uMAX, Cortes, De Leon i wcześniejsze modele.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.