woytas Napisano 13 Styczeń 2009 Autor Napisano 13 Styczeń 2009 Fotografie wykonane przez żołnierza 4 Dywizji Piechoty im. Jana Kilińskiego, wykonane na szlaku bojowym w latach 1944-45 (m.in. w Kołobrzegu, podczas forsowania Odry, w Berlinie). http://karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Rybicki/index.htmDla mnie bomba - zawsze ogladalem z olbrzymim zainteresowaniem fotki P. Rybickiego - ale taki zbior w sieci???
michal16 Napisano 13 Styczeń 2009 Napisano 13 Styczeń 2009 super te fotki , są tam też niektore zrobione niedaleko mojego zamieszkania (Święto Żołnierza Polskiego na Polach Bronowickich w Lublinie. Żołnierze stoją na zbiórce w czasie mszy polowej ) pozdrawiam
osman Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Super kolekcja ! Wojtas dzięki za link. Niektóre zdjęcia już widziałem w Skrzydlatej Polsce". Miałem też okazję na żywo" zobaczyć ...żołnierza ze zdjęcia P.Rybickiego. Konkretnie chodziło o zaślubiny z morzem w KOŁOBRZEGU. W 1974 (!) roku podczas kolonii w Przemyślu mieliśmy spotkanie z kombatantem, był jednym z tych trzech żołnierzy ze sztandarem.
woytas Napisano 19 Styczeń 2009 Autor Napisano 19 Styczeń 2009 ja tez zdjecia kojarze od zawsze - pasjonowala mnie walka o festun kolber i wal pomorski. A zdjecia Pana Jozefa kojarzylem przedewszystkim - nie wspominajac o zaslubinach z morzem :)
Cronos Napisano 19 Styczeń 2009 Napisano 19 Styczeń 2009 Nooo...taką foczke jak jest na 5 fotce mogli dać do Muzeum Oręża w Kolobrzegu, a nie te wypalone zgliszcza.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.