szymi Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 Witam wszystkich mam zamiar zmienić marke z gti2500 na minelab e-track czy ktoś ma doświadczenie z tą pikawką Pozdrawiam
Saper93 Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Mi sie on podoba jak wszystkie minelaby z tej półki. Troche smieszne to połaczenie z kompem (coś bardziej dla super-profesjonalistow) Niedługo bedziemy mieli stałe łacze w wykrywce i skypa:D A tak na poważnie to moim zdaniem kazdy minelab z tej klasy (explorer, safari itp) jest godny polecenia. Pozdrawiam!
szymi Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 pewnie spróbuje pierwsze z modelem safari zobaczymy czy okaże się lepszy od gti 2500 Dzięki za odp saper93
Bandzior26 Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Safari to zwykłe Quatro MP które mam lecz z dużo fajniejszą cewką. Nie widzę różnic w menu lecz jedynie osłona telekroniki jest z Ex uzupełniona o inny rozstaw przycisków dop pin point. Sam system wygląda na ten sam co Quatro. Mam zamiar dokupić taką właśnie lżejszą cewkę i zobaczę czy coś poza wyważeniem i lekkością zmieni się w moim Quatro.
szymi Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 bandzior26 powiec czy menu w minelab quatro jest skomplikowane czy można go w jakiś sposób porównać z gti2500
Ravfal Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Quattro jest dosyć prostym wykrywaczem typu włącz i szukaj GTI jest bardziej skomplikowany
szymi Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Napisano 9 Styczeń 2009 Ravfal byłeś kiedyś z gti2500 w terenie pytam bo chciał bym wiedzieć czy warto wymienić gti na safari
Bandzior26 Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Mi też się wydaje że Quatro czy Safari to proste wykrywacze. Po dostrojeniu do gruntu które zabiera kilka sek. jestem gotowy do natychmiastowego poszukiwania. Do dyspozycji masz 4 tryby firmowe lecz możesz tworzyć również własne tryby dyskryminacji płynnie łącząc i przechodząc między nimi.
Mati$ Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Quattro nie ma strojenia do gruntu. Mnie jedno zastanawia czy Safari szybciej reaguje przy przemiataniu.
Bandzior26 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 W wykrywaczu Quattro MP zastosowano skomplikowaną metodę eliminowania wpływu sygnałów pochodzących od gruntu. W przeciwieństwie do innych sposobów dostrajania do gleby wymagających wykonywania korekt na bieżąco w technologi FBS zastosowano zaawansowaną filtrację cyfrową. Jestem ciekaw co z funkcją Noise Cancel? Dla mnie to też strojenie. W wielu miejscach w których prowadzi się poszukiwania, występują silne zakłócenia elektromagnetyczne mogące spowodować że wykrywacz stanie się nie stabilny. Noise Cancel jest automatyczną funkcją Quattro powodującą wybór takiego zestawu częstotliwości pracy wykrywacza który jest najbardziej stabilny i najmniej zakłócany w miejscu, gdzie zamierzasz prowadzić poszukiwania. Ważnym jest by funkcję uruchomić przed dokonaniem zmian w ustawieniach Sensitivity lub Treshold gdyż zewnętrzne zakłócenia mogą sprawić że ich poziom zostanie niewłaściwie dobrany. Z tego powodu na panelu umieszczono dodatkowo klawisz Noise Cancel który uruchamia tą funkcję z pominięciem Menu. Przedstawiłem tu przepisaną instrukcję z wykrywacza Quatro MP. Chyba nikt się nie obrazi za ten cytat.
szymi Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Napisano 10 Styczeń 2009 a jak wygląda sprawa z osiągami czy safari może być lepszy w terenie dział głównie monetki klamerki itp
Mati$ Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Nie, to jest ten sam wykrywacz z nowa cewka (chociaz moze ta cewka cos zmienila??)
szymi Napisano 11 Styczeń 2009 Autor Napisano 11 Styczeń 2009 dzwoniłem do vikinga pytałem sprzedawce czy safari będzie lepszy w terenie od gti2500 mówił że na monetki klamerki itd tak ale to teza sprzedawcy ja chciał bym wiedzieć jakie wy macie zdanie o tych dwóch detektorkachpozdrawiam
XII Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Witam,Ja posiadam i używam Eplorera SE i szczerze mogę ten model polecić - super sprzęt nie tylko na drobnicę ;) Natomiast co do E-Trac...Z tego co się orientuję wysoko zmineralizowana gleba lub słona woda na E-Trac'u nie robi żadnego wrażenia w stosunku do poprzednich modeli. Zastosowany w tym sprzęcie szybszy procek pozwolił na znacznie szybszą i bardziej precyzyjną analizę sygnałów, a dodatkowo dyskryminacja w nim jest znacznie precyzyjna do tego dochodzi wyświetlacz o wyższej rozdzielczości co daje więcej możliwości w konfiguracji dyskryminacji. Super sprzęt - po prostu. Pozdrawiam.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:55 14-01-2009
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.