kurkow Napisano 2 Styczeń 2009 Autor Napisano 2 Styczeń 2009 Wspólnie z moim ojcem usiłuję zidentyfikować oznaczenie na mundurze jednego z moich pradziadków, ale niezbyt jestem dobry w te klocki. Gdyby ktoś potrafił powiedzieć mi co to znaczy, to będę wdzięczny.PozdrawiamKurkow
pawelsamotyha Napisano 3 Styczeń 2009 Napisano 3 Styczeń 2009 Na dole to wyglada na oznake za rany i kontuzje z trzema gwiazdkami czyli ranny trzykrotnie.Co to jest wyzej nie mam pojecia
kurkow Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Napisano 4 Styczeń 2009 Dzięki wielkie. Zawsze to krok do przodu.
dudzin Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Na okrągłej wpince jakbym widział profil twarzy Kościuszki - może to jakaś patriotyczna wpinka?
kurkow Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Napisano 4 Styczeń 2009 Bo ja wiem.... Niby jakaś głowa tam jest jakby się przyjrzeć, ale czy dozwolone było noszenie takich wpinek? Z tego co wiem, to chyba takie rzeczy jeżeli już można było nosić, to raczej na prawej stronie munduru?
dudzin Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Akurat to, że coś nie było dozwolone nie znaczy, że żołnierze się do tego stosowali. Przepis sobie, życie sobie.
Dziadkus Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 pod medalionem jakby szabla i ostrze kosy co by potwierdzało trop kościuszkowski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.