Skocz do zawartości
  • 0

Menażka,saperka i puszka od id

Nostro91

Pytanie

Napisano

Witam,mam do identyfikacji menażkę,saperkę i puszkę.Zacznę od menażki-czy na podstawie malowania można stwierdzić przez jaką armię była używana?Jest tagże na niej podpis właściciela.

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czyli menażka jest polska-dziękuje za pomoc.Mam jeszcze jedno pytanie -jak się czegoś dowiedzieć o losach właściciela tej menażki?
Napisano

Witam,mam do identyfikacji menażkę,saperkę i puszkę.Zacznę od menażki-czy na podstawie malowania można stwierdzić przez jaką armię była używana?Jest tagże na niej podpis właściciela.

Napisano

Na przodzie menażki widać część nazwiska właściciela-po drugiej stronie podpisał się on jeszcze raz dzięki czemu wiem jak miał na nazwisko.

Napisano

Przepraszam za zdjęcie-trochę niewyraźne.Właściciel Nazywał się Matenke" lub Metenke"-czy da się w jakiś sposób coś o tym Panu dowiedzieć?

Napisano
A szanse na znalezienia właściciela menażki... Wiesz, nie ma czegoś takiego jak Spis Posiadaczy Menażki Którzy Mogliby Wyryć na niej swoje nazwisko... Jeśli nie znasz historii tego przedmiotu, historii miejsca znalezienia itd, raczej nie do ustalenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie