Schivelbein Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 http://www.giwera.pl/artykuly/2003/news17/deko.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
zancus Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 I cóż z tego. Pięć lat minęło i nic się nie zmnieniło. Dla policji i prokuratuty, przedmiot, który już nie jest bronią a tak wyglada, jest bronią nadal. Farsa. Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia w Zielonce, jedna z trzech uprawnionych jednostek w RP do wydania specyfikacji technicznej, broni się rękami i nogami od tej roboty. O ile się nie mylę, to opracowano jedynie specyfikacje dla 6-8 jednostek broni. Kolejna farsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.korbaczewski Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 a na straganie można kupić 100kg materiałów wybuchowych i cóż. Ale za to w Sylwerstra można sobie wyobrazić odgłosy podczas Powstania Warszawskiego.a czy jak się wkłada przed odpaleniem taką rakietę do butelki po winie to butelka staje się istotną częscią broni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riteks Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Skoro pojawia się już któryś kolejny raz temat - prawo a broń mam takie pytanie z nią związane.Dlaczego w wykazie zabronionych na które trzeba mieć pozwolenie istotnych części broni nie ma sprężyny(ja przynajmniej nie znalazłem jej w wykazie)?Jest to tak samo istotna część broni palnej jak lufa,komora zamkowa czy zamek.Czyżby przeoczenie ustawodawcy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrfn Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Z serii głupich pytań. W myśl: Dziennik Ustaw z 2004 r. Nr 52 poz. 525 Art. 11. Pozwolenia na broń nie wymaga się w przypadku: 5) posiadania broni alarmowej o kalibrze do 6 mm; Czy można przez to rozumieć iż MG42 w wykonaniu jako broń samopowtarzalna o kalibrze 6mm jest dozwolona ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.