Schivelbein Napisano 31 Grudzień 2008 Share Napisano 31 Grudzień 2008 http://www.giwera.pl/artykuly/2003/news17/deko.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 I cóż z tego. Pięć lat minęło i nic się nie zmnieniło. Dla policji i prokuratuty, przedmiot, który już nie jest bronią a tak wyglada, jest bronią nadal. Farsa. Wojskowy Instytut Techniczny Uzbrojenia w Zielonce, jedna z trzech uprawnionych jednostek w RP do wydania specyfikacji technicznej, broni się rękami i nogami od tej roboty. O ile się nie mylę, to opracowano jedynie specyfikacje dla 6-8 jednostek broni. Kolejna farsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 2 Styczeń 2009 Share Napisano 2 Styczeń 2009 a na straganie można kupić 100kg materiałów wybuchowych i cóż. Ale za to w Sylwerstra można sobie wyobrazić odgłosy podczas Powstania Warszawskiego.a czy jak się wkłada przed odpaleniem taką rakietę do butelki po winie to butelka staje się istotną częscią broni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riteks Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Skoro pojawia się już któryś kolejny raz temat - prawo a broń mam takie pytanie z nią związane.Dlaczego w wykazie zabronionych na które trzeba mieć pozwolenie istotnych części broni nie ma sprężyny(ja przynajmniej nie znalazłem jej w wykazie)?Jest to tak samo istotna część broni palnej jak lufa,komora zamkowa czy zamek.Czyżby przeoczenie ustawodawcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrfn Napisano 5 Styczeń 2009 Share Napisano 5 Styczeń 2009 Z serii głupich pytań. W myśl: Dziennik Ustaw z 2004 r. Nr 52 poz. 525 Art. 11. Pozwolenia na broń nie wymaga się w przypadku: 5) posiadania broni alarmowej o kalibrze do 6 mm; Czy można przez to rozumieć iż MG42 w wykonaniu jako broń samopowtarzalna o kalibrze 6mm jest dozwolona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.