Skocz do zawartości

nowa grupa rekonstrukcyjna

Rekomendowane odpowiedzi

witan
od dawna chcialem wstapic do 2 wojennej grh ale niestety nie ma takowej w mojej okolicy więc szukam chetnych do zalozenia jakiejś. oczywiście, jak napisalem, 2 wojennej

mieszkam w okolicy zlotoryii i chojnowa, jesli ktos jest zainteresowany to prosze o maile na adres

hermanowiczpawelhp@interia.pl

Dobrze, że przynajmniej coś robi w kierunku rekonstrukcji.
Ja mam u siebie" trzy niemieckie formacje do wyboru i jakoś nie mogę się zabrać za rekonstrukcję.

Czy grupy tak często się spotykają na ćwiczeniu musztry (czy jaki tam jest powód spotkań), że kolega musi zakładać własną grupę ?

do wrotycza - radziecko-niemiecka - więc prawie zgadłeś
do kurta - co określić?
do stadlera - zgadza się, ale nie widzę w tym nic złego
do kurta - święte słowa
do peipera - a gdzie mieszkasz?

pozdrawiam wszystkich
Herman

Kraków
Czyli jestem w komfortowej sytuacji i mogę wybierać między :
- 28 pp 8 Górnośląskiej" DP,
- SPMiP czyli:
elementy KG Adler ( DPanc-Spad HG, dywizje polowe Luftwaffe)
KG Edelweiss - 100 psg 5 DG (PS. ich strona przestała działać).

Witam! Widzę, że nie ma sensu tworzenia nowego wątku. Tworzę nową grupę rekonstrukcji historycznej odtwarzającą oddział niemieckiej 6 Dywizji Grenadierów Ludowych biorącej udział m.in. w walkach o Lubań. Osoby chętne do rekrutacji, a które ukończyły 18 lat (najlepiej z Dolnego Śląska, tu mieszkam) prosiłbym pisać na e-mail: hansl45@o2.pl.

P.S. Hermanos, mieszkam w okolicach Lubina, Głogowa - jak chcesz to pisz, jeśli jesteś zainteresowany.

Ja jestem bardzo chętny na utworzenie GRH w okolicach Kalisza. Konkretnie chodzi mi o 70 Pułk Piechoty wielkopolskiej stacjonujący w Pleszewie. Niestety jestem chwilowo jedyną osobą, która by się na takie coś pisała.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie