Skocz do zawartości

Proxima-ustawienia

festunguben

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak ustawić na dynamiku żeby dobrze targał kolorki? Jezuś, przysłali dzisiaj a ja zielony :) Instrukcja obczytana ale nadal nie wiem za bardzo o co be, na razie wcale nie łapie tak jak powinien. Proszę niech ktoś pomoże. Wiem, że gdzieś coś było...
Napisano
Na kolorki:
siła: na maxa, chyba że trudny teren
dyskryminacja: wycinam wszystko od -90 do 0
i w zasadzie nie mozna pomylic dobrego sygnalu od smieci, wyjatkiem beda duze znajdy.
Aha, trzeba uwazac na przesterowanie, bo faktycznie plytko lezace moniaki mozna ominac.

pozdrawiam
Napisano
Dziękóweczka! A na mixie co by łapało ładnie kolorki a i żelaztwo większe? :) Czuje po kościach, że to będzie dłuuugo trwało, zanim się połapie co jest pięć w tym sprzęcie.
Napisano
Dobra, dwa dni szkolenia i już prawie wszystko jasne, ale mam pytanie dotyczące dyskryminacji, jeżeli ustawiam na plusie to im dam więcej tym bardziej odrzuca żelazo, a co się dzieje jeżeli dam na minus, to odrzuca kolory a pokazuje żelazo? I czemu warczy" na kolorki lezące płytko jak na złom? To jest to całe przesterowanie? Da się coś z tym zrobić?
Napisano
Ja osobiście brykałem na -30 i niestety,nie ma wygody trzeba kopać.Ale talarki wychodzą.Jeśli uważasz że proxima załatwi sprawę ie nakopię się",to w przyszłości nie licz na white,minelab.Im więcej wytniesz mniej będzisz posiadał.Wytniesz polmos bo można,ale ciekawostki tez nie bżękną,nieśmiertelnik,monetka ;jak ciocia uważa.Pzdr.
Napisano
W żadnym wypadku, mogę kopać i kopać i kopać, nie lecę na łatwiznę, nie należe do wygodnych ;) Ok. 6 lat przelatałem na Jabelku i przez ten czas dopiero się nakopałem. Poprostu nie potrafię ustawić w miarę odpowiednio wykrywacza, nie rozumiem do czego służy możliwość ustawienia dyskryminacji na minusie i na plusie. Dzięki za odpowiedź. Pzdr!
Napisano
To warczenie, o które pytasz to właśnie jest przesterowanie. Oznacza to, że przedmiot jest zapewne sporych rozmiarów (pojęcie względne) i leży płytko. I nie da sie chyba wtedy rozróżnić czy przedmiot jest żelazny czy kolorek, poprostu warczy.
Jeśli chodzi o dyskryminację to czym bardziej na minusie tym mniejsze żelazne przedmioty będzie Ci sygnalizował. Duże żelastwa będzie pokazywał jak kolor na plusie, jakies zardzewiałe gwoździe itp. również będzie sygnalizował na +. Jak teren jest zaśmiecony to nie warto ustawiać dyskryminacji na mniej niz ok. +15 zbyt wysokiej czułości, bo będzie wariował.
Generalnie sprzęt trzeba samemu wyczuć.
Napisano
Przez ostatnie dni obczaiłem już wszystko, szczerze mówiąc myślałem, że nie podołam załapać wszystkiego ale wykrywacz nie jest taki trudny do zrozumienia. Mimo to dzięki za info. Wesołych! Pzdr!
Napisano
proxima trudna ?? - ... ciesz się, że z solarką nie latałeś :) proxima to miód na uszy kopacza (dla tych co im smoła solaris zalazł)
  • 4 months later...
Napisano
panowie proximka tu prosciutka sprawa, automatyyczne strojenie do gruntu i idziemy, czulosc jesli mozna na maxa dyskryma na -50 i ide . wszystko...
Napisano
albertus ale chyba tak nisko ustawioną dyskyme to nie na poletka. chyba z takim ustawieniem to tylko las??
  • 2 years later...
Napisano
no dobra ;P stało się ;P przesiadłem się na proximę 2.0. Przesiadłem się z salamandry a więc jest to dla mnie skok w dziejach o jakieś 100 lat ;) jak się to to do tego zabrać?? instrukcja przejrzana. Włącam, stroję do gruntu i.... co dalej?? wiem że na ten temat pisało w grom i ciut ciut... przewaznie chodzę po lasach ale i na pole też się lata. Podpowiedzcie proszę jakie podstawowe ustawienia na jakich chodzicie. Proszę o wyrozumiałość
pozdro
szczurek
Napisano
Kol.szczurek przeca z tobą na wydziale robi ziomal co ma prox.2 od ładnych paru sezonów to cie może wesprze i objaśni co i jak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie