zancus Napisano 17 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2008 Witam Kolegów. Może macie propozycje jak uwidocznić zeszlifowane napisy i numery na metalowych częściach broni? Może macie jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Jest metoda posypywania wiórkami magnetycznymi.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rem Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 Rentgen. Zeszlifowanie nic nie daje. Gdybyś chciał usunąć skutecznie, trzeba na każdym numerze nabić kilka innych;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zancus Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 Dzięki, ale nie chcę usuwać, tylko odzyskać. Mam kilka sztuk w muzeum z usuniętymi napisami i chcę je uwidocznić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rem Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 To tak jak pisałem - zdjęcie rentgenowskie. Szlifowanie usuwa tylko to co widoczne dla oka, zmiany w strukturze stali po uderzeniu numeratorem są głębokie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.