Apollo18 Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Napisano 9 Grudzień 2008 Witam! Dziś trafiło mi się takie odznaczenie. Podobno była jeszcze wstążeczka ale gdzieś zapodziała się koledze. Prosiłbym o id co to właściwie jest i oczywiście czy to oryginał?pzdr
dudzin Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 Wzór z mieczami został wprowadzony w 1942 r., więc raczej nie.
Apollo18 Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Napisano 9 Grudzień 2008 Panowie a czy waszym zdaniem jest to oryginał? Nie jest sygnowany, ponoć leżał w szkole wraz z innymi odznaczeniami. Po zamknięciu szkoły rozpłynęła się kolekcja która tam była. Udało mi się wykupić jedynie ten krzyż.Odnośnie wypowiedzi kolegi pawelsamotyha. Wstążka była owszem ale kolega od którego ją odkupiłem po prostu ją zgubił.
Apollo18 Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Napisano 9 Grudzień 2008 Witam! Dziś trafiło mi się takie odznaczenie. Podobno była jeszcze wstążeczka ale gdzieś zapodziała się koledze. Prosiłbym o id co to właściwie jest i oczywiście czy to oryginał?pzdr
pawelsamotyha Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 To miniaturka brazowego krzyza zaslugi z mieczami
Apollo18 Napisano 9 Grudzień 2008 Autor Napisano 9 Grudzień 2008 A Czy mógłby mi ktoś powiedzieć w jakich latach produkowano te odznaczenia?
dudzin Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_Zas%C5%82ugi_z_Mieczami
Pytanie
Apollo18
Witam! Dziś trafiło mi się takie odznaczenie. Podobno była jeszcze wstążeczka ale gdzieś zapodziała się koledze. Prosiłbym o id co to właściwie jest i oczywiście czy to oryginał?
pzdr
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.