bluemen123 Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Witam.Poszukuję starych map topograficznych Centralnej Polski tzn. tereny Płock, Gostynin, Gąbin, Włocławek. Szukałem w googlach ale nic praktycznie nie znalazłem. Chodzi mi głównie o stare mapy z XIXw, mapy Gilly Crona itp. Pozdrawiam i prosze o pomoc.
hubciu93 Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Może spróbuj w na stronie WIG. Z XIX wieku to może nie, ale z ok.1937 na pewno coś powinno być. pozdrawiam
Kubaz Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Poszukaj na stronach urzędów miast czy gmin interesujących Cię miejsc. Często te jednostki administracyjne zamieszczają różne mapy swoich obszarów, również te historyczne. Jeżeli nie będzie to kontaktuj się z tymi urzędami, może odpiszą i podpowiedzą gdzie szukać. Owocnych poszukiwań!!Kuba
ejni Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 zobacz moze tu coś znajdziesz tylko troszke bałagan tam jest ;] ftp://mapy.ziomal.org/mapy/Pozdrawiam Ejni
loszo_ZCH Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 http://www.mapy.eksploracja.pl/news.phpPo prawej stronie znajdziesz tam jeszcze kilka linków do stronek z mapami, popatrz moze cos sie przyda.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.