bluemen123 Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Witam.Poszukuję starych map topograficznych Centralnej Polski tzn. tereny Płock, Gostynin, Gąbin, Włocławek. Szukałem w googlach ale nic praktycznie nie znalazłem. Chodzi mi głównie o stare mapy z XIXw, mapy Gilly Crona itp. Pozdrawiam i prosze o pomoc.
hubciu93 Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Może spróbuj w na stronie WIG. Z XIX wieku to może nie, ale z ok.1937 na pewno coś powinno być. pozdrawiam
Kubaz Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Poszukaj na stronach urzędów miast czy gmin interesujących Cię miejsc. Często te jednostki administracyjne zamieszczają różne mapy swoich obszarów, również te historyczne. Jeżeli nie będzie to kontaktuj się z tymi urzędami, może odpiszą i podpowiedzą gdzie szukać. Owocnych poszukiwań!!Kuba
ejni Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 zobacz moze tu coś znajdziesz tylko troszke bałagan tam jest ;] ftp://mapy.ziomal.org/mapy/Pozdrawiam Ejni
loszo_ZCH Napisano 9 Grudzień 2008 Napisano 9 Grudzień 2008 http://www.mapy.eksploracja.pl/news.phpPo prawej stronie znajdziesz tam jeszcze kilka linków do stronek z mapami, popatrz moze cos sie przyda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.