Fester Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Witam. Znaleziony na wzgórzu na którym w '45 roku ostro się tłukli. W tym czasie stał tam też klasztor oo.Kapucynów. Sztuka okopowa? Czy może nosił go jakiś braciszek? Z jakiego okresu może pochodzić? Metal żółty, pokryty czarnym nalotem.
Fester Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Na tarczce motyw krzyżyka równoramiennego lub kwiatu?
białemyszki Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Raczej przychylałbym się do teorii klasztornej niż okopowej. Trochę mało ojowy" wzorek moim zdaniem, ale niech się wypowiedzą fachowcy w temacie.
Fester Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Także myślałem o jego klasztornym pochodzeniu, lecz nie wygląda mi on na robotę jakiegoś fachowca. Mosiądz (chyba)i średnica wskazuje że mógłby być wypiłowany i wyklepany" z jakiejś łuski.
Fester Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Po dokładnym przyjżeniu się, widać jakby płatki które fachowo;) zaznaczyłem.
Question
Fester
Witam. Znaleziony na wzgórzu na którym w '45 roku ostro się tłukli. W tym czasie stał tam też klasztor oo.Kapucynów. Sztuka okopowa? Czy może nosił go jakiś braciszek? Z jakiego okresu może pochodzić? Metal żółty, pokryty czarnym nalotem.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.