Fester Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Witam. Znaleziony na wzgórzu na którym w '45 roku ostro się tłukli. W tym czasie stał tam też klasztor oo.Kapucynów. Sztuka okopowa? Czy może nosił go jakiś braciszek? Z jakiego okresu może pochodzić? Metal żółty, pokryty czarnym nalotem.
Fester Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Na tarczce motyw krzyżyka równoramiennego lub kwiatu?
białemyszki Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Raczej przychylałbym się do teorii klasztornej niż okopowej. Trochę mało ojowy" wzorek moim zdaniem, ale niech się wypowiedzą fachowcy w temacie.
Fester Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Także myślałem o jego klasztornym pochodzeniu, lecz nie wygląda mi on na robotę jakiegoś fachowca. Mosiądz (chyba)i średnica wskazuje że mógłby być wypiłowany i wyklepany" z jakiejś łuski.
Fester Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 Po dokładnym przyjżeniu się, widać jakby płatki które fachowo;) zaznaczyłem.
Pytanie
Fester
Witam. Znaleziony na wzgórzu na którym w '45 roku ostro się tłukli. W tym czasie stał tam też klasztor oo.Kapucynów. Sztuka okopowa? Czy może nosił go jakiś braciszek? Z jakiego okresu może pochodzić? Metal żółty, pokryty czarnym nalotem.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.