kopijnik2 Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 ponieważ - mam słaby dzień" - to tylko podpiszę się pod MK i dodam !!!http://poszukiwania.nazwa.pl/index.php?k=rosja_artco to jest kaliber - i wymiarowanie - obiektu...!!!
maniek2-z Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Napisano 7 Grudzień 2008 Średnice kryzy i wysokość łuski podam jak wruce do domu.Czyli we wtorek.
zbyniek Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Oczywiście nastąpił błąd, miało byc: że mam dylemat czy to od działa, mi to wygląda na armatę czołgowąMianowicie jeżeli kolega MK nie zna się na łuskach lub zapomniał że armata czołgowa(wz. 1944) od t-34/85 ZiS-S-53 kal. 85 mm, jest straszliwe podobna do tej na fotce to bardzo mi przykroA 85% to znaczy ze nie jestem specjalistą od łusek, tylko daję propozycję co to może byc.pozdr
zbyniek Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Zapomniałem dodac że armaty w pierwszej serii to wz. 1943 D-5T kal. 85 mm.pozdr
ejni Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 nie jestem pewien ale wygląda mi na Austro-Więgierską ale od czego to juz nie wiemPozdrawiam Ejni
ejni Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 nie jestem pewien ale wygląda mi na Austro-Więgierską ale od czego to juz nie wiemPozdrawiam Ejni
ejni Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 sorki ze 2 razy to samo ale net mi się zcioł aha odczytaj bicia a nepewno w czyms ci pomogą, jak odczytasz to napisz...Pozdrawiam Ejni
MK Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 zbyniek, proszę Cię ... :Dnie no, widziałem różne armaty, czołgowe, nie czołgowe, ale takiej jak na tych zdjęciach - w życiu. Cóż, człowiek uczy się całe życie, myślałem że mamy identyfikować łuskę. ;)pozdro
maniek2-z Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Napisano 7 Grudzień 2008 Ja myślałem raczej o ostatniej wojnie św.Widać tam 44r.R sowieckie.
MK Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 ejni w życiu, jak nie masz pewności to po co piszesz?Przecież widać jak byk po lewej stronie rok produkcji 44Г co jednoznacznie dyskwalifikuje wszystkie inne języki poza cyrylicą.
maniek2-z Napisano 7 Grudzień 2008 Autor Napisano 7 Grudzień 2008 Blisko niej było pełno łusek od PPSz i Mausera.Stawiałem raczej na łuske T- 34-85 lub SU-85.Jak myślicie?.
zbyniek Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Jestem na 85% pewien że to rosyjskie, ale czy to od czołgu to mam dylemat, mi to wygląda na jakieś działo.Oczywiście mogą się mylic więc nie twierdzę że to jest tak jak mówię.pozdr
Pytanie
maniek2-z
Co to za łuska?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.