martian. Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Bardzo misternie wykonany, ażurowy guziczek. W pokryty był grubą warstwą śniedzi i patyny. W tym miejscu nasze guziki cynkowe i monety z cynku zachowały się jak z szuflady;)
martian. Napisano 4 Grudzień 2008 Autor Napisano 4 Grudzień 2008 Jakoś mi się nie widzi na te lata...
8total4 Napisano 4 Grudzień 2008 Napisano 4 Grudzień 2008 jak odlew to okolo polowy XIXw, jak wytłoczka - późniejszy.fajny.pozdro!
martian. Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 http://www.mkn-sondler.de/Knoepfe/kn-7-18jh/kn-7-18jh.htmTakie coś dostałem...
8total4 Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 o.k.zgodzę się z faktem iż motywy są podobne ale...tylko fotki uszka pozwalają w pełni porównać te guziki z twoim..jeżeli jest odlewem - bardzo możliwe iż został wykonany na przełomie XVIII i XIX stulecia.pozdrawiam!!
martian. Napisano 6 Grudzień 2008 Autor Napisano 6 Grudzień 2008 Tak na poparcie mojej tezy, że to raczej ręczna robota znalazłem dziś guziołka:))) z czasów industrialnych(przełom wieków XIX i XX w)Widać różnicę w sposobie wykonania...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.