abiszaj Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 orzełek bez korny ,ale jakoś nie wygląda na PRL(chociaż oczywiście mogę się mylić), guzik z guzem" wygląda na srebrny, obok tych skrzydełek wyszedł guzik USA IIWW - może do ułatwi id. z góry dzięki za info. pzdr.Abiszaj
8total4 Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 guzik z orlem - polski wz.43 guzik z kotwicą - Kaiserliche Marine - II Rzesza NiemieckaGuzik z 'guzem' - ozdobny - tu poproszę rewers.skrzydelek kilka zdjęc tez by się przydalo.pozdro!
abiszaj Napisano 1 Grudzień 2008 Autor Napisano 1 Grudzień 2008 na skrzydełkach ślad jakby po przylutowaniu.
dado373 Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 abiszaj czy ten guzik został znaleziony na ziemiach odzyskanych ???(Od Szczecina w dół)
dado373 Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 Sam nie wiem...jak ja wystawiłem kiedyś podobnego guzika to zidentyfikowano mi go jako cywilnego pruskiego....
Kopacz1 Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 Proszę bardzo pare cywilnych guziczków różnych wzorów z guzkami".Chciałbym zauważyć że tzw.ziemie odzyskane są i na północ od Szczecina a wzornictwo było typowe dla tego okresu.Bardzo często się trafiają w zachodniej części naszego kraju i nie tylko.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.