Skocz do zawartości

Kolekcje Odznak Niemieckich

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 281
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Kolega jeszcze wyszperał parę odznak.To po jego wujku który kiedyś zbierał.Jego to w ogóle nie interesuje więc mi przyniósł.Ja szczerze mówiąc na niemieckich odznakach też się nie znam.Ma jeszcze taki krzyż jak na tych odznakach tylko z mieczami,ale mi go nie przyniósł bo wygląda tak jakby po nim przejechał czołg.Z tego co mi mówił było tego więcej tylko poginęło.

Napisano
Gratuluje wszyskim waszych kolekcji i dzieki za wasze fotki, mam nadzieje ze temat sie jeszcze rozrosnie.
Dieki rowniez za mile wypowiedzi na temat mojej kolekcji.

Scigacz nie wyglada orginalnie, moim zdaniem tania kopia... Przydaly by sie lepsze fotki.

Pozdrawiam FG
Napisano
witam. do Kubusia 2001 pierwsza blacha z gory to: St.I/A.R. 32 Frw 63
192 Fahrschwadron 2/252
NSCHB.BTL.520 TURK JANOW 7133
M5 RAD-3/26 160/9
nie mam zdjec ze zblizeniem ( nie mam mozliwosci zrobienia - nie jestem w Polsce) pozdrawiam
Napisano

witam. Menzo chyba chodzi tobie o ta na dole srebrna. Odznaka pamiatkowa na 700 lecie miasta Shonberg O.L. cieniutka aluminiowa blaszka. pozdrawiam. Neustadt.

Napisano

Nie zbieram odznak niemieckich ani za bardzo się nimi nie interesuje.Czasami zdarzy sie jednak,że ktoś znajdzie takową i chce się jej pozbyć to wtedy biorę.I tak się pare uzbierało.

Z okazji 1 maja,dnia pracy z 1933 i 1936

Napisano

Odznaki szturmowe.Dla mnie najcenniejsza jeżeli można to tak powiedzieć jest ta odznaka na tym zdjęciu pierwsza od lewej.Została ona bowiem znaleziona w mojej miejscowości.A dokładnie wyciągnięta ze studni podczas jej czyszczenia razem z innymi odznakami i bagnetem.Ocalała tylko ta odznaka i bagnet,który też mam.Pozostałe odznaki z wyjątkiem czaszki i patek zostały znalezione we Wrocławiu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie