piterb1 Napisano 19 Luty 2004 Autor Share Napisano 19 Luty 2004 mam taką . moze ktos wie w jakim okresie byla produkowana?skad sie biorą roznice np. tu sa trojkatne listki w koronie na innych klamrach sa inne motywy. czy zalezalo to tylko od producenta?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Witam!Też posiadam kilka takich odznak tylko moje są jakby z zielonej kamionki z obrazkiem kobiety z grabiami. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 25 Luty 2004 Autor Share Napisano 25 Luty 2004 dzieki. bez uchwytu czy innej dziury.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Do Domino ! Wymieniamy się ? za kobietę z grabiami, dam gryfa pomorskiego w średnim stanie ,ale to są na pewno porcelanowe lub kamionkowe śr. ok.5 cm ?? janushew @o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janushew Napisano 25 Luty 2004 Share Napisano 25 Luty 2004 Do Domino ! Wymieniamy się ? za kobietę z grabiami, dam gryfa pomorskiego w średnim stanie ,ale to są na pewno porcelanowe lub kamionkowe śr. ok.5 cm ?? janushew @o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 19 Luty 2004 Autor Share Napisano 19 Luty 2004 mam taką . moze ktos wie w jakim okresie byla produkowana?skad sie biorą roznice np. tu sa trojkatne listki w koronie na innych klamrach sa inne motywy. czy zalezalo to tylko od producenta?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 19 Luty 2004 Share Napisano 19 Luty 2004 Cze Piotr.Z tego co mi wiadomo- to takie kistki w koronie jak - te na Twojej klamerce byly tylko w pruskiej klamrze zastepczej wzor 15. Powinna w tym ukladzie byc ze stali.Wczesniejsza wz.95 miala nieco inny wyglad. A jeszcze wczesniejsza tez ma pewne roznice.Wynikaja one nie z widzimisie producenta ( hehehe- chyba ,ze obecnego w Polsce) ale ze zmian jakie przechodzily kolejne wzory.Pozdro.India. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 20 Luty 2004 Autor Share Napisano 20 Luty 2004 cze. klamerka orginalna wykop cała mosieżna byla pokryta ciemną patyna i cześćiowo zieloną. miejscami pokryta jakby brązą farbą. przy okazji mam cos jeszcze do identyfikacji -krążek żeliwny srednica z 20cm grubosc z 0.5cm na jednej stronie gapa ze swastą napis pommern i winter hilfswerk des deutchen volks 19../..na dole N.S.V....z drugiej szkop siejący zboze i jakis symbol. - zimowe prace pomocnicze narodu niemieckiego na pomorzu to zrozumiale ,ale data cos jakkby 1934/44? nie kojazy sie z pomocą dla ost frontu - raczej jakis czyn spoleczny :) w tych latach . ale po co dla jakiejs dorywczej pracy robic ciezki szyld ktory mozna sobie wsadzic najwyzej miedzy posladki, bo na scianie nie widac drugiej strony. po za tym akcja jest ograniczona w czasie ( za cos co sie odbyło) wyglada to w sumie jak jakis cywilny medal - z tym ze takim medalem to mozna zrobic porządek w niejednej mordowni. i wogóle sianie zimą? moze ktos sie z czyms takim spotkał?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Mundur pruskiczy przesyłając zdęcie w mundurze można z grubsza określić formację.leszek Kabacińskileszek.kabacinski@xl.wp.plproszę o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Luty 2004 Share Napisano 20 Luty 2004 Mundur pruskiczy przesyłając zdęcie w mundurze można z grubsza określić formację.leszek Kabacińskileszek.kabacinski@xl.wp.plproszę o odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
piterb1
mam taką . moze ktos wie w jakim okresie byla produkowana?
skad sie biorą roznice np. tu sa trojkatne listki w koronie na innych klamrach sa inne motywy. czy zalezalo to tylko od producenta?
pozdr
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.