kijow Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 Dodam że wisiała na ścianie u mojego kolegi jego Tato znalazł ja w swoim rodzinnym domu około 30 lat temu no i ja ją dzisiaj kupiłem.
MK Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Przypomina mi bardzo austro-węgierską szablę wz. 1861 ale jedna rzecz mi nie pasuje, czy mógłbyś dać zdjęcie rękojeści z boku? Naturalnie nie pozostaję obojętny na piękną grawerkę, gratuluję, cudo.
Tradytor Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 No tylko pogratulować a dużo kosztowała jeśli moge spytać?
artur23_2005 Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Gratuluję .Bardzo fajna.Miałem podobną w rękach,też 61 austryjacka.Motyw też z Matką Boska i treścia religijno patriotyczna.Tamta dodatkowo miała tą grawerke nabijana złotem.Myśle że fajna cena.Tamta kosztowała znacznie wiecej.Ja Mam 21 Borowskiego niby ze znana synskrypcja ,ale w podobnej technice.Napis i orzeł nabijany złotem.Gratuluje jeszcze raz...
kijow Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 ja tą szable chętnie się pozbędę bo mnie interesują szable wyłącznie karabele.
Pytanie
kijow
Tak jak w temacie!
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.