Witam, Przeszukałem różne fora i strony www i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie być może nie udało mi się trafić na poprawne linki i w tym moje pytanie. Oczywiście przed usunięciem wątku. Czy ktoś mi pomoże?
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji bić na łusce i zapalniku od MK103 30x184mm. (Łuska i pocisk stalowy, zapalnik aluminiowy), Długość całkowita naboju 300mm.
Zapalnik:
AZ1504A auf 44 164
Spłonka:
Wb
2f 41
I coś jeszcze po przekątnej nierozpoznane prawdopodobnie znak producenta lub waffenmat.
Jeżeli odkrywcy znają wagę całego pocisku oraz ewentualnie wagi ładunków miotających w pocisku i w łusce również proszę o pomoc. Informacje te potrzebne mi są do celów dydaktycznych!!!.
Pytanie
dunaj65
Witam,
Przeszukałem różne fora i strony www i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie być może nie udało mi się trafić na poprawne linki i w tym moje pytanie. Oczywiście przed usunięciem wątku. Czy ktoś mi pomoże?
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji bić na łusce i zapalniku od MK103 30x184mm. (Łuska i pocisk stalowy, zapalnik aluminiowy), Długość całkowita naboju 300mm.
Zapalnik:
AZ1504A auf 44 164
Spłonka:
Wb
2f 41
I coś jeszcze po przekątnej nierozpoznane prawdopodobnie znak producenta lub waffenmat.
Jeżeli odkrywcy znają wagę całego pocisku oraz ewentualnie wagi ładunków miotających w pocisku i w łusce również proszę o pomoc. Informacje te potrzebne mi są do celów dydaktycznych!!!.
Pozdrawiam
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.